Hirdetés

Így is végződhetett volna a The Witcher sorozat első évada

|

A Vaják sorozat showrunnere megosztott egy forgatókönyvrészletet, ami szerint az utolsó jelenet jóval hosszabb lett volna.

Hirdetés

Nagy népszerűségnek örvend a Netflixen futó Vaják sorozat, ami Andrzej Sakpowski könyvei alapján készült és megtekintésben minden egyéb sorozatot maga mögé utasított decemberben. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy hibátlan szezonról beszélnénk, a legtöbb kritika pedig pont amiatt éri, hogy túlságosan elrugaszkodott a könyvek cselekményétől. Lauren Schmidt Hissrich most közzétett egy forgatókönyvrészletet, melyben az utolsó epizód záró képsorai sokkal inkább a Sapkowski által leírtakhoz hasonlított volna. 

Hirdetés

A Vaják showrunnere példásan kezeli a kritikákat, és sokszor oszt meg olyan tapasztalatokat a kreatív folyamatokról, amik jobb belátást biztosítanak az alkotói munkálatokba, így könnyebben megérthetjük, hogy miért alakultak máshogy egyes jelenetek, mint a könyvekben. Ez egyik ilyen a lezáró képsor volt, melyben Ciri és Geralt végre találkoznak és konstatálják, hogy a végzet elől nem lehet elmenekülni.

A könyvekben ez a találkozás jobban megalapozott, mivel a két szereplő útjai már korábban, Brokilonban is keresztezik egymást, de a szörnyvadász ekkor elfut a végzete elől, noha figyelmeztetik, hogy ez tragikus események beindítója lehet. Amikor tehát a Soddeni csata után újra találkoznak, már egy sor tragikus esemény áll mögöttük, amelyek azt bizonyítják, hogy tényleg egymáshoz köti őket a végzet. A forgatókönyv első verziója ehhez igazodott volna:

Hissrich szerint ez a lezáró jelenet volt számára a legnehezebb, hiszen ha a könyvek szerint szerettek volna haladni, akkor egy sokkal hosszabb évadra lett volna szükség, melyben Ciri csak az események egy későbbi pontján bukkanhatott volna fel. Mivel Cirit és Yennefert ugyanolyan fontos szereplőnek szánták a sorozatban, így kénytelenek voltak módosítani a cselekményen, hogy a sorozat elejétől megjelenhessenek, azonban így ki kellett hagyjanak olyan jeleneteket, mint a brokiloni találkozás, a záró jelenet pedig emiatt jobban működött úgy, hogy a szereplők dialógusát is lerövidítik - legalábbis az alkotók szerint.

Nektek hogy tetszett ez a megvalósítás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)