Hirdetés

Minden, amit a The Witcher sorozat második évadáról tudni lehet

|

A Netflix már a Vaják sorozat első évadának megjelenése előtt berendelte a következő szezont, mi pedig most összeszedtük nektek, hogy mit tudunk jelenleg Geralték kalandjának folytatásáról.

Hirdetés

Ríviai Geralt épp ismertségének tetőpontján van, hiszen mind a CD Projekt Red játékait, mind a Netflix nemrég megjelent Vaják sorozatát általános érdeklődés övezi. A streaming platform nagyon bízott a szörnyvadász történetének sikerében, így még a premier előtt berendelték a sorozat második évadát, ami így utólag jó döntésnek bizonyult. Egyelőre csak nyilatkozatokban elejtett félmondatok alapján formálódhat lelki szemeink előtt, hogy hogyan néz majd ki a következő szezon, mi pedig most megpróbáltuk összeszedni nektek, amit tudni érdemes a Henry Cavill nevével fémjelzett széria folytatásáról. 

Hirdetés

Kik térnek vissza a The Witcher második évadban?

Ha már Cavillnél tartunk, ő egészen biztosan ismét magára ölti a Vaják gúnyát, mellette pedig a másik két főszereplő, azaz a Yennefert játszó Anya Cahlotra és a Cirit alakító Freya Allan is visszatérnek a szerepeikhez. Ha a Vaják könyveket vesszük alapul, akkor nagyon valószínű, hogy Kökörcsin is feltűnik, majd a későbbi évadokban, hiszen a nagyszájú bárdot nem nem arról ismerjük, hogy néhány sértés miatt lemondana Geralt társaságáról.

Persze nem szeretnénk nagyobb spoilereket ellőni azoknak, akik nem olvasták a könyveket (amit viszont messzemenőkig ajánlunk), és szeretnék, ha a sorozat lepné meg őket, így csak annyit mondunk, hogy a játékok kedvelői jó pár ismerős arcot láthatnak még a következő évadokban is. Az egyik ilyen például Vesemir lehet, akit akár Mark Hamill is eljátszhat; ez messze a legjobb dolog lenne, ami egy Twitteres viccelődésből valaha is kisült.

Hogyan folytatódik a The Witcher története?

A sorozat showrunnere, Lauren Schmidt Hissrich azt nyilatkozta, hogy az első évad lényegében letette az alapokat, amikre a következőkben építkezni fognak. Mivel a jelenleg is elérhető epizódok Andrzej Sapkowski két novelláskötetére, A végzet kardjára és Az utolsó kívánságra támaszkodnak, így nem meglepő, hogy a részek csak laza szálon kapcsolódnak egymáshoz, sőt Geralt esetében különálló történeteket kaptunk. A továbbiakban ez megváltozik, amikor is a novellákat követő regényfolyam cselekményére térünk át; ez megerősíti Hissrich azon kijelentését, hogy a következőkben már sokkal jobban fókuszálnak a sztorira. 

Mivel már megismertük a főbb szereplőinket, végre elveszhetünk abban, ami mindig is a Vaják erőssége volt: a történetben, a karakterek közötti interakciókban, a zseniálisan kidolgozott dialógusokban, a szürke jellemekkel és emberi gyarlósággal megtöltött világban. Személy szerint nagyon reménykedem benne, hogy a következő évadban kicsit több dialógust emelnek át a könyvekből, mivel ezek Cavillék alakításával megtámogatva egy feledhetetlen sorozatot eredményeznének. 

Felfedezésre váró konfliktust is bőven tartogat még számunkra az alapanyag, hiszen eddig csak érintőlegesen találkoztunk Nilfgaard hódító hadjáratával, az Északi Királyságok politikai játszmáival, a varázslótanács intrikáival és a különböző fajok közötti etnikai konfliktusokkal, nem is beszélve arról, hogy még néhány szörnyvadászatot bármikor meg tudnánk nézni, hiszen azok az első évadban is kiemelkedőre sikerültek. Minden adott tehát, hogy egy igazán komplex történetszálat bontsanak ki előttünk a forgatókönyvírók, reménykedjünk benne, hogy még a saját maguk által felállított lécet is sikerül megugraniuk.

Mikor indulhat a Vaják sorozat második évada?

Az első évad sikere után egészen biztosan szabad az út, a folytatás előtt, azonban a forgatás legkorábban 2020 tavaszán veheti kezdetét. Mint korábban említettük, az alkotók előtt még ott áll több szereplőválogatás is, hogy egy-egy ikonikus szerepre a legmegfelelőbb színészt találják meg, de az írási folyamat is sok időt emészt fel, mielőtt a tényleges forgatásnak nekiállhatnának. Egyelőre még az sem biztos, hogy hol forog a következő évad; az sem kizárt hogy Magyarországra is visszatér a stáb, efelől valószínűleg pár hónap múlva részletesebben is hallunk. 

A munkálatok hírei valószínűleg hamarosan elkezdenek csordogálni, azonban 2020 vége előtt nem érdemes arra számítani, hogy beérkezik akár egy előzetes is a következő évadhoz. A The Witcher második évadának premiere tehát a legoptimistább becslések szerint is 2021 elejére várható, ezt persze még ezer és egy tényező komplikálhatja.

Ha nem győzitek a várakozást, akkor csatlakozhattok azon emberek népes táborához, akik a videojátékokkal kívánják enyhíteni a hiány gyötrő kínját, de a könyvek is új kiadást kaptak a sorozat apropóján, ezek elolvasására is csak bátorítani tudunk mindenkit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)