Hirdetés

Vajon a Kodak vagy a Canon fényképezőgépén fut jobban a Doom?

|

Immáron Canon fényképezőgépen is futtatható az id Software klasszikus lövöldéje, de sajnos nem lehet felhőtlen a márka rajongóinak öröme.

Hirdetés

Az utóbbi évek során kísérletek tömkelege bizonyította, hogy az 1993-as Doom lényegében bármin és bárhogy képes elfutni a terhességi teszttől a Minecraftos számítógépig. Két éve külön cikkben foglaltuk össze a legmeglepőbb példákat, de a műfaj rajongói az r/itrunsdoom subredditen is figyelemmel kísérhetik a mozgalom felfedezéseit.

Hirdetés

Itt bukkant fel a napokban egy videó, amely arról tanúskodik, hogy az id Software klasszikusa a 2017-ben piacra dobott Canon EOS 200D DSLR fényképezőgép kijelzőjén is életre kelthető. Legalábbis nagyjából, a hang ugyanis teljesen hiányzik, FPS-ből is lehetne több, a lövések célzása pedig több mint körülményes.

managed to run doom on camera from r/itrunsdoom

A lényeg azonban az, hogy ezzel a Canon elvesztett egy csatát a Kodakkal szemben, korábban ugyanis valakinek hanggal és jóval magasabb framerate-tel sikerült elindítania a Doomot egy 1998-as Kodak DC290 Zoom fényképezőgépen. Aztán persze az is lehet, hogy egyszerűen csak ügyesebb volt az elkövető, de a Canon becsületére váljon, hogy az EOS 200D-n legalább már az 1995-ös The Ultimate Doom futott a plusz 9 pályát tartalmazó Thy Flesh Consumed fejezettel...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)