Hirdetés

Vajon a PlayStation 2 ihlette PlayStation 5-ök meddig maradhatnak forgalomban?

|

Ugyan nem a Sony által, de készülni fognak egyedi gépek, erősen limitált darabszámban.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt egy rajongó megálmodta, hogy milyen lenne egy PS2 témájú PlayStation 5. Akkor persze mindenki tisztában volt azzal, hogy csak egy mockupról volt szó, de azóta egy SUP3R5 nevű vállalkozó már akcióba lépett. Fellőtt egy weboldalt, ahol azt ígéri, hogy elkészít pontosan 304 darab  PS2-szerű PS5 konzolt. Az előrendelés néhány nap múlva megnyílik, és mindenkinek lehetősége lesz rá, hogy lefoglalja saját példányát.

Hirdetés

Van pár fontos apróság, amit érdemes szem előtt tartani: a PS2 témájú konzolokhoz PS2 témájú kontrollerek is járnak, viszont azok átalakítása egy komolyabb feladat lesz. SUP3R5-nek szét kell szednie őket, így a garancia ugrani fog. A PS5-nél nem várható ilyen probléma, ott nem kell komolyabban belenyúlnia semmibe.

A másik fontos tényező az ár. Mivel gyakorlatilag egy átalakított konzolról van szó, így az nyilván drágább lesz, mint az alap PS5. Egy lemezmeghajtóval ellátott gép (kontrollerrel együtt) 650 dollárba fog kerülni (500 a konzol alapára), míg egy kontroller magában 100 dollárba (70 dollár a kontroller). Erre még rájönnek a szállítási költségek, melyek nemzetközi rendelés esetén meglehetősen súlyosak lehetnek.

SUP3R5 elmondása szerint van terve arra, hogy megakadályozza az eBay-huszárok támadását, így remélhetőleg mind a 304 darab konzol szerető gazdára találhat majd.

Az előrendelés pontosan január 8-án, este 9-kor indul majd, SUP3R5 pedig a gépeket ténylegesen 2021. tavaszán fogja leszállítani (már ha a konzol beszerezhetősége nem változik addig).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)