Hirdetés

Valaki a LEGO Marióból csinált kontrollert

|

Alig pár hónapja jelent meg a Super Mario témájú LEGO-készlet, valaki máris rájött, hogy lehet többet kihozni a figurákból.

Hirdetés

Két évvel a Nintendo Labo megjelenése után cég úgy döntött, hogy újra meglátogatná a kézzelfogható játékok világát, idén pedig meg is jelent a hivatalos LEGO Mario készlet, melyben interaktív elemekkel keveredik a klasszikus építőjáték. Mindazonáltal várható volt, hogy valaki meglátja majd a kollekcióban található figurákban rejlő további lehetőségeket.

Hirdetés

A Twitter egyik felhasználója tette közzé azt a videót, amelyen bemutatja, hogy némi programozás és egy emulátor segítségével sikerült bekalibrálnia egy LEGO Mario figurát arra, hogy kontrollerként legyen használható a sorozat klasszikus epizódjához, az 1985-ös Super Mario Bros-hoz.

Ezt azért sikerült megcsinálnia, mert a figura Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a szett többi darabjával és onnantól kezdve, hogy sikerült rácsatlakozni az eszközre, már ki lehetett olvasni a többi szenzorból érkező adatokat is. Természetesen ebből következik, hogy ha ezt meg lehetett oldani, akkor rengeteg más kreatív módon is fel lehet még használni ezeket a figurákat, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy milyen ötletekkel állnak elő a modderek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)