Hirdetés

Valaki a Minecrafton belül indította el a Minecraftot

|

A Minecraft lényegét mindig is a kísérletezés és a feltalálás adta, egy YouTuber pedig most új mérföldkőhöz érkezett ebben.

Hirdetés

Vannak kérdések, amiket nem érdemes firtatni, ilyen például az is, hogy miért szánna valaki tetemes mennyiségű időt arra, hogy elindítsa a Minecraftot a Minecrafton belül. Valószínűleg azért, hogy elmondhassa magáról: elindította a Minecraftot a Minecrafton belül - mi pedig igazából megelégszünk ezzel a válasszal. 

Hirdetés

A Fundy nevű YouTuber töltötte fel azt a videót, melyben láthatjuk a fent említett varázslatot, melyben a játékot önmagán belül indítja el. A látvány kicsit csúnyább, és persze az FPS szám is jócskán lecsökkent, de még ez is kifejezetten elismerésre méltó, ahhoz képest, hogy milyen mechanikák futnak a háttérben:

A dolog persze jóval bonyolultabb, mint amilyennek elsőre tűnik, és igazából nem is a Minecraftot tette játszhatóvá önmagán belül, hanem különböző szervereket hangolt egymásra úgy, hogy az egyik "minecraftosítsa" a képernyőjére küldött képet, így lényegében bármit képes volt megjeleníteni a játék egy felületén.

Ha jobban érdekel a dolog technológiai háttere, akkor nagyjából 9:53-tól kezdve bővebben részletezi, hogy hogyan sikerül az elsőre csak sötét erőkkel való lepaktálás útján megvalósíthatónak tűnő projektet véghezvinnie. No persze a kettő nem zárja ki egymást.

Címkék: #minecraft #fundy
Platformok: Android iOS Nintendo 3DS Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation Vita Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)