Hirdetés

Valaki virtuális múzeumba gyűjti a videojátékok zárfeltörő minijátékait

|

Rengeteg kaland használja ezt az elemet, hogy a játékosokat megjutalmazza ügyességükért, most pedig megnézhetjük, hogy hogyan fejlődtek a mechanikák az évek során.

Hirdetés

Megannyi szerep- és kalandjátékban találhatunk olyan minijátékokat, melyek teljesítésével feltörhetünk egy zárat, hogy többé-kevésbé értékes holmikhoz jussunk. Sok játék engedi, hogy kifejezetten ügyes tolvajokká váljunk, akik egy tolvajkulcs segítségével még a mennyek kapuját is képesek feltörni, ezek a mechanikák pedig az évek során kifejezetten sokat fejlődtek. Most egy digitális múzeumban próbálgathatjuk, hogy a fejlesztők milyen kreatív ötletekkel álltak elő egy-egy ikonikus cím esetében.

Hirdetés

A projekt mögött egy videojátékfejlesztő, Johnnemann Nordhagen áll, aki a Twitteren kapta az ötletet a digitális múzeumhoz, ahol valaki szerette volna a játékokban található összes horgászós mechanikát összegyűjteni. Nordhagen úgy döntött, hogy békén hagyja a virtuális halakat, inkább a kleptomániára hajlamos játékosok játszóterét készíti el, és összegyűjti a zártörési mechanikákat, amikkel a fejlesztők előálltak az évek során.

Így született meg a Museum of Mechanics: Lockpicking, melyben olyan ikonikus játékokból találunk itt mechanikákat, mint az Oblivion, a Thief, a Deus Ex vagy éppen az Anachronox. A digitális tárlat még nincs teljesen kész, ugyanis még szeretné bővíteni a minijátékok felhozatalát, így például a Thief 4 vagy éppen a Skyrim zártörései is kipróbálhatók lesznek. 

A jelenleg hat játékot felvonultató bemutatótermet ezen a linken tudjátok letölteni, és ha tetszik Nordhagen projektje, akkor egy pár dollárral támogathatjátok is a munkásságát, hogy a jövőben egyéb mechanikákra fókuszáló kiállításokat is létrehozhasson.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)