Hirdetés

Valójában egy játékból származik az a videó, amin Kijev szelleme lelő egy orosz repülőt

|

A Digital Combat Simulator című játék vert át mindenkit.

Hirdetés

Az elmúlt napokban egyre több beszámoló érkezett arról, hogy az ukrán-orosz háborúban egyetlen egy MiG-29-es szedi le sorban az orosz gépeket Kijev környékén. Nemzeti hőssé, szimbólummá vált a pilóta, akit a "Kijev szelleme" néven emlegetnek, és elvileg egymaga lelőtt hat vadászgépet.

Elterjedt az is, hogy a pilótát Vlagyimir Abdonovnak hívják, fotókat kezdtek posztolni róla. Nem tudni, ebből ténylegesen mennyi igaz, az viszont kiderült, hogy a Kijev szellemét "megörökítő", közkézen forgó felvétel valójában egy videojátékból származik.

Hirdetés

Az alábbi videóban a korábbi hírek szerint az látható, ahogy Kijev szelleme kiiktat egy orosz repülőgépet. Az igazság viszont az, hogy a videofelvétel a Digital Combat Simulator nevezetű videojátékból származik. Ugyanaz tehát a helyzet, mint az ukrán háború egyik legtöbbet megosztott felvétele esetében, ez is csak egy videojátékból átvett anyag.

Azt továbbra sem tudjuk, hogy Kijev szelleme létezik-e (az orosz fél tagad), de az biztos, hogy a gyorsan elterjedt videón nem ő látható. A Digital Combat Simulator egyébként egy free-to-play repülőszimulátor, ami egyáltalán nem mai darab, az Eagle Dynamics fejlesztette, és 2008-ban jelent meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)