Hirdetés

Van, ahol már egyetemi tananyag a Red Dead Redemption 2

|

A Tennessee Egyetem elég egyedi módszert választott az amerikai történelem oktatására, ehhez pedig a Red Dead Redemption 2-nek is köze van.

Hirdetés

Sajnos nem a hazai történelemoktatásról lesz most szó, egészen az Egyesült Államokig kellene utaznia annak, aki egyetemi órákon is találkozni akar a Red Dead Redemption játékokkal, a magyar történelemszakos hallgatók ebből (egyelőre legalábbis) biztosan kimaradnak - aztán ki tudja, kezdjétek el nyaggatni saját tanáraitokat, hátha valaki vevő lesz az ötletre. 

Tore Olsson professzor, a Tennessee Egyetem oktatója nemrég arról számolt be a Twitteren, hogy az egyetem történelemórákon fel fogja használni oktatási célokkral a Red Dead Redemption szériát. Az 1899 és 1911 közötti amerikai történelem kapcsán szeretné a Rockstar játékaival gyorsan kontextusba helyezni a korszakot a hallgatói számára.

Hirdetés

Kurzusa, mely a 12 éves periódus kolonizációs, kapitalizmussal és rasszizmussal kapcsolatos aspektusait is vizsgálja, "HIUS 383: Red Dead America" néven lesz elérhető az egyetemen idén augusztusban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy nem a Red Dead Redemption játékokon keresztül akarja majd egy az egyben tanítani Olsson professzor az egyetemistákat, mivel még ő is úgy gondolja, hogy a Rockstar nem mindenhol törekedett a történelmi hitelességre. Kiindulópontként viszont tökéletesen alkalmasak ezek a játékok arra, hogy berántsák a hallgatókat, akik egyből részletes képet tudnak alkotni arról, milyen is volt ekkortájt hazájuk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)