Hirdetés

Van egy szó, amit tilos volt kimondani a The Last of Us forgatásán

|

Röhejes, de nem példa nélküli ez a szabály.

Hirdetés

Ha azt mondjuk, hogy "zombi", sokan élőholt szörnyetegekre asszociálnak, akik valaha emberek voltak. De pontosan milyen szörnyetegekre? Olyanokra, amik lassan mozognak? Vagy pont gyorsan rohangálókra? Teljesen eltorzult az ábrázatuk, vagy emlékeztetnek még nyomokban emberi valójukra? 

Korábban utánajártunk, miért vannak a The Walking Deadben sétálók, a Dead Space-ben necromorphok, a The Last of Usban pedig egyebek mellett kattogók, és miért nem nevezik őket egész egyszerűen zombiknak az alkotók, ahogy a nézők teszik.

Hirdetés

A The Last of Us sorozat stábja is komolyan vette, hogy a széria univerzumában a zombik nem ismertek, a főhősökre támadó szörnyek pedig egész egyszerűen fertőzöttek.

"Nem volt szabad kimondanunk a Z betűs szót a forgatáson. Gyakorlatilag tiltott szó volt. Ők a fertőzöttek. Nem egy zombis műsort csinálunk. Persze van feszültségkeltés és jump scare-ek, de a széria a karaktereinkről szól; a fertőzöttek akadályok, amiket el kell intézniük."

- nyilatkozta Eden Bolter operatőr, aki négy epizódon dolgozott.

És ti hogyan nevezitek a cordyceps által foglyul ejtett illetőket?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)