Hirdetés

Váratlanul kinyírták a Halo sorozat egyik ikonikus karakterét

|

A sisak nélkül és pucér fenékkel mutatkozó Master Chief szexjelenete után újabb sokkoló meglepetés fogadta a rajongókat az élőszereplős adaptációban.

Hirdetés

Bár a Paramount+ streamingplatformra gyártott (nálunk a SkyShowtime-on látható) Halo széria alkotói kezdettől fogva világossá tették, egy új, a játékokétól eltérő idővonalon mesélik el Master Chief, Cortana és a UNSC küzdelmét a Covenant ellen, a keményvonalas rajongóknak nehezükre esik lenyelni az adaptálás folyamata során végrehajtott változtatásokat. Már az emberiség ellen szent háborút hirdető idegenek közé keveredett Makee karaktere láttán is számos homlok ráncolódott össze, a biztosítékot elsőként az verte ki, hogy a játékokban mindig teljes MJOLNIR-páncélban és sisakban látható Master Chief döbbenetesen hamar levette a sisakját.

Később pucér hátsóval mutatkozott, majd még az ellenséggel is ágyba bújt, amit, mint utólag elismerte, a főszerepet játszó Pablo Schreiber is túlzásnak talált. Aki pedig azt hitte, hogy az elődjénél komorabb, a Reach bukására fókuszáló második évad már nem tartogathat hasonló meglepetéseket, annak a minap rá kellett döbbennie, hogy nagyobbat nem is tévedhetett volna. Innentől spoileresen folytatjuk, tehát akit zavar az ilyesmi, az most inkább ne olvasson tovább, helyette zárkózzon fel a Halóval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókból, mielőtt belevágna a sorozat megnézésébe.

Hirdetés

Az e heti epizód a Reach címet viselte, és miként azt előre borítékolni lehetett, a UNSC egyik kulcsfontosságú kolóniájának végóráit örökítette meg. Abban a sorozat sem különbözik a játékoktól, hogy a Spartanok és a tengerészgyalogosok hősies ellenállása csupán arra elég, hogy időt nyerjenek az evakuációhoz, sokan adják az életüket azért, hogy mások esélyt kapjanak a küzdelem folytatására. Számíthattunk rá, hogy ez lesz, arra azonban valószínűleg egyetlen néző sem volt felkészülve, hogy  Jacob Keyes (Danny Sapani) admirális is azok között lesz, akik meghozzák a végső áldozatot.

Ezzel csupán az a baj, hogy az eredeti Halo kánon szerint Keyes a Pillar of Autumn parancsnoka, azé a Halcyon-osztályú könnyűcirkálóé, amely Master Chiefet és Cortanát eljuttatja az első gyűrűvilágra a Halo: Combat Evolved elején. A legénység életben maradt tagjai közül sokkal a Covenant erői végeznek, másoknak a Flood okozza a vesztét, beleértve Keyest is.

Mindebből az következik, hogy a sorozat máshogy ismerteti majd meg a nézőkkel a parazita létformát, aminek a féken tartása miatt építették a Forerunnerek a Halo gyűrűket.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)