Hirdetés

Video Games Live - a legjobb videojáték-zenék ünnepe

|

Végre Magyarországra látogat a Video Games Live, minden idők egyik legjobb nem csak játékosoknak szóló játékos rendezvénye.

Hirdetés

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádom a videojátékokat és lényegében mindent, ami velük kapcsolatos. Édesanyámék pár éve még reménykedtek, hogy ezt majdcsak kinövöm, de úgy látszik, hogy ez nem egy múlandó dolog. De, hogyan is lehetne az, amikor ennyi csoda van a játékvilágban?

A sok millió órányi munkával a képernyőinkre varázsolt játékok, a rengeteg elmesélt történet, interaktív kaland és legendás zene ugyanúgy velünk maradnak, mint bármelyik film vagy könyv élménye. A videojáték az egyik legösszetettebb médium, amire a egyre inkább művészetként tekint világ. Okkal.

A játékokkal kapcsolatban legtöbbször a grafikáról esik szó, számolgatjuk a képkockákat, mintha nem lenne holnap és néha elfeledkezünk olyan dolgokról, amik ugyanannyira fontosak, hogy egy játék teljes egészet alkothasson. Ilyen például a zene. Nyilván rengeteg olyan klasszikus van, aminek néha ti is dúdolgatjátok a dallamát és még több olyan újabb játék, aminek ott figyel a soundtrackje a lejátszási listátokban. Erről szól a Video Games Live.

Ez a rendezvénysorozat azért különleges, mert nemcsak a világnak mutatja meg, hogy milyen fantasztikus dolog is a videojáték, de minket, játékosokat is összehoz egy estére. A Video Games Live-ot az a Tommy Tallarcio indította útjára 13 évvel ezelőtt, aki jó eséllyel még akkor is nagy hatással volt az életedre, ha csak most hallottál róla először. Tallarcio több mint 300 játékon dolgozott életében (és ezzel bekerült a Guinness rekordok könyvébe), a Game Developer Conference igazgatótanácsának tagja, több tévéműsort is csinált és persze ő a Video Games Live műsorvezetője is.

A Video Games Live koncepciója pont annyira egyszerű, mint amennyire zseniális. A kedvenc videojáték-zenéinket egy nagyzenekar adja elő, miközben megy a játékmenet a háttérben. Ez persze nem egy öltöny-nyakkendős koncert, ahol a monoklis bácsi csúnyán néz rád, ha nem ülsz egyenesen. A VGL inkább egy brutális show, amit az interaktív elemek, a gitárszólók, az énekesek és a legjobb videojáték-zenék tesznek teljessé. Nézzétek csak.

Készítettünk egy interjút Tommy Tallaricóval, a díjnyertes zeneszerzővel és a Video Games Live kitalálójával. Ha tetszik a dolog, akkor bármelyik 576 Kbyte boltban tudtok jegyet venni, de a GameNighton akár nyerhettek is jegyeket az eseményre. A Video Games Live Budapest Facebook Eventjén azt is megmondhatjátok, hogy milyen zenéket szeretnétek hallani az előadáson.

A Video Games Live november 16-án kerül megrendezésre a Syma rendezvényközpont "C" csarnokában. Nektek melyik a kedvenc zenétek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)