Hirdetés

Videojátékok zenéi kísérték a 2020-as tokiói olimpiai játékok megnyitóját

|

Felcsendült többek között a Dragon Quest, a Kingdom Hearts és a Monster Hunter széria egy-egy emlékezetes dallama is.

Hirdetés

Akárcsak a 2020-as Labdarúgó-Európa-bajnokságot, az eredetileg tavalyra tervezett XXXII. nyári olimpiai játékokat is el kellett halasztani egy évvel, hogy járványügyi szempontból többé-kevésbé biztonságosan lehessen megtartani.

A japán főváros így idén fogadja a magukat megmérettető sportolókat, kísérőiket és a sajtó munkatársait a világ minden pontjáról, de nézők nem mehetnek be a versenyszámok helyszínére, még hazaiak sem. Ez a megkötés természetesen érvényes volt a megnyitóünnepségre is, amelyet csupán a tévéközvetítések hála láthattunk, és ha jól figyeltünk - pontosabban füleltünk, akkor feltűnhetett pár ismerős dallam az egyes nemzetek delegációinak bevonulásakor.

Hirdetés

Bizony, tucatnyinál is több videojáték zenéjét használták fel a műsorhoz, a NikkanSport portálnak köszönhetően pedig megismerhetjük a teljes listát, méghozzá lejátszási sorrendben. Bár a résztvevők betűrendben követik egymást, a hagyományoknak megfelelően az olimpia szülőhazája, Görögország nyitja a sort, kinek olimpikonjai a Dragon Questben felcsendülő Overture: Roto's Theme taktusaira vonultak be a Nemzeti Stadionba.

Dragon Quest - Overture: Roto's Theme
Final Fantasy - Victory Fanfare
Tales of series - Sorey's Theme - The Shepherd
Monster Hunter series - Proof of a Hero
Kingdom Hearts  - Olympus Coliseum
Chrono Trigger - Frog's Theme
Ace Combat - First Flight
Tales of series - Pomp and Majesty
Monster Hunter - Wind of Departure
Chrono Trigger - Robo's Theme
Sonic the Hedgehog - Star Light Zone
Pro Evolution Soccer - eFootball Walk-on Theme
Final Fantasy - Main Theme
Phantasy Star Universe - Guardians
Kingdom Hearts - Hero's Fanfare
Gradius - 01 Act I-1
Nier - Song of the Ancients
SaGa series - The Minstrel's Refrain: SaGa Series Medley 2016
Soulcalibur - The Brave New Stage of History

Kissé ötletszerűnek tűnik a válogatás, és minden bizonnyal sokaknak szemet szúr, hogy a Nintendo egyetlen klasszikusa sem képviseltette magát. Ti melyik japán játék zenéjét hiányoljátok a felsorolásból?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)