Hirdetés

Vissza a jövőbe - a legjobb videojátékos easter eggek

|

Ma a világon mindenhol a Vissza a jövőbe filmek zsenialitását ünnepeljük, de hogy emlékeznek vissza kedvenc játékaink?

Hirdetés

Ha minden jól megy, akkor a mai napon végre megérkezik Marty McFly és a zseniális Brown doki a múltból, hogy megmentsék Marty utódainak a jövőjét, ami azért került veszélybe, mert Marty hozott egy szörnyű döntést a közeljövőben, aztán véletlenül megbabrálta a jövőt, ami megkavarta a múltat. Ebbe most ne zavarodjunk bele, a lényeg, hogy mától kezdve az egész trilógia a múltban történt, így minden egyes részéről jogosan nosztalgiázhatunk.

A trilógia már gyakorlatilag minden médiumot megjárt, így természetesen a videojátékok világában is találkozhattunk Marty-Doki párossal, és nem csak a saját játékaikban, de különféle apró utalások és Easter Eggek formájában is. Nézzünk meg néhányat az érdekesebbekből.

Burnout Paradise

Ha őrült autós játékot keresel, akkor a Burnout-sorozattal nem lőhetsz mellé. A Burnout Paradise-hoz jelent meg a Legendary Cars DLC, melyben a Jansen P12 88 special egyértelműen a DeLorean hasonmása akart lenni, és legalább annyira menő. Igen, tud lebegni is.

Driver: San Francisco

A Ubisoft néhány évvel ezelőtt megpróbálta feltámasztani a Driver-sorozatot egy új, meglehetősen más megközelítésű játékkal, a végeredmény pedig meglepően jól sikerült. Néhány meglepetést is sikerült elrejteni a játékban, mint pl. a Blast From The Past nevű kis küldetést, ami egyértelműen a filmeknek hivatott emléket állítani.

Game Dev Tycoon

A játékfejlesztés teljes történelmét átölelő szimulátor eléggé hátulról kezdi a történetet, de szerencsére nincs probléma, mert kezdő játékfejlesztőként az első dolog, amivel felszereli a játék az irodánkat, az egy DeLorean.

Grand Theft Auto: Vice City

A Rockstar minden játékot telepakol poénokkal, a Vice City 80-as évekbeli hangulata pedig passzol az időutazós kalandokhoz. A gyalogosok többször utalnak akarva-akaratlanul a filmre, a PSP-re megjelent Vice City Stories egyik küldetésében szereplő robotot pedig fluxuskondenzátor működteti.

Scribblenauts

A Scribblenauts játékok általában véve zseniálisak, de a 8-11-es pálya a mai napon különös figyelmet érdemel, ugyanis az első film utolsó felvonását örökíti meg. Autót építünk, nekimegyünk a vezetéknek, megmentjük a téridőt. Sima ügy!

Carmageddon

Az őrült autós játékok mentén haladva nem maradhat ki a Carmageddon, ahol a Game Over jelenetben a filmből ismerős "OUTATIME" rendszám helyett egy "OUTTALIFE" feliratú táblával ér véget karrierünk.

Yakuza 4

Japánban nagyon szerettek a Vissza a jövőbe filmeket, szóval nem meglepő, hogy az ottani popkultúrában is összefutunk vele. A Yakuza 4-ben például találkozhatunk egy tudóssal, akinek az öltözködése kísértetiesen emlékeztet minket valakire…

Bully

A Rockstar átlagos tinédzsereket szimuláló akciójátéka a fejlesztőcsapat egyik legkülöncebb alkotása, és természetesen a többi játékukhoz hasonlóan ez is tele van popkultúrális kikacsintásokkal. A játék helyszínéül szolgáló Bullworth Academy tetején lévő óra a filmbeli óratoronyhoz hasonlóan megállt, pontosan 10.04-kor. Arról már nem is beszélve, hogy a gördeszkán állva Jimmy ugyanúgy tud felkapaszkodni az autókra, mint Marty a filmben! 

Timelyik játékban találtatok utalást a filmekre? Tegyétek hozzá kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)