Hirdetés

Visszavonulót fúj az Activision Blizzard, változást ígér a cégvezető

|

A korábbival teljesen ellentétes hangnemet üt meg Bobby Kottick nyilatkozata.

Hirdetés

Felgyorsultak az események az Activision Blizzard körüli botrány kapcsán. Mint ismert, a vállalatóriást a női és a kisebbségi csoportokhoz tartozó alkalmazottakat ért egyenlőtlen bánásmód, valamint a férfi kollégák szexuális zaklatást is kimerítő helytelen viselkedésének vádjával perli Kalifornia állam.

A cég korábban heves tagadással reagált az ügyre, tévesnek, torzítónak és alaptalannak titulálva az eljárás alapjául szolgáló hivatalos jelentés állításait. A munkáltató védekezése azonban saját munkatársainak ezreit háborította fel,  akik ezért demonstrációt is szerveznek a Blizzard irvine-i kampuszához, követelések sorát megfogalmazva a vezetőség felé.

Hirdetés

A jelek szerint az Activision Blizzard ebből már megértette a célzást, az eddig feltűnően hallgató CEO, Bobby Kotick ugyanis nemrég egy visszavonulásként is felfogható hosszas közleményt adott ki, az eddiginél jóval szolidárisabb hangnemet ütve meg.

A hatalmas bónuszaival rendszeresen a hírekbe kerülő Kotick a nyilatkozat elején elismeri a céggel szemben kiálló dolgozók bátorságát, azt ígérve, hogy a jövőben jobban figyelnek majd a munkatársak észrevételeire. A vezető egyúttal azt is kijelentette, hogy a vállalat első reakciója teljesen érzéketlen ("tone deaf") volt.

"Feltétlenül fontos, hogy elismerjünk minden nézőpontot és tapasztalatot, s hogy tiszteletben tartsuk a bármilyen visszaélést elszenvedők érzéseit. Sajnálom, hogy nem tanúsítottunk megfelelő empátiát és megértést."

- áll a közleményben. Kotick már abban is egy platformra került a vállalat reakciója ellen kiálló dolgozókkal, hogy szavai szerint már ő is a törődés megnyilvánulásaként fogja fel az összefogásukat. Bevezető sorait azzal a kijelentéssel zárja, hogy a vezetőség "tisztán és érthetően" hallotta a munkatársakat, majd rátér az ígéretekre:

  • A CEO "gyors intézkedéseket" helyez kilátásba, hogy az Activision Blizzard biztonságos és törődő közeg legyen. Mindent elkövetnek, hogy közösen kiépíthessenek egy befogadó, inspiráló munkahelyet.
  • Felkérték a WilmerHale jogi céget, hogy független szereplőként világítsa át a vállalat irányelveit és gyakorlatait a tiszteletteli és befogadó működés biztosításának érdekében. Ez valamelyest összhangban áll a demonstráló dolgozók követelésével, amely a HR és a vezetőség külsős auditálására szólította fel a céget. A WilmerHale képviselőivel bármelyik alkalmazott kapcsolatba léphet, és biztonságosan feltárhatja a sérelmeit.
  • Az Activision Blizzard minden egyes panaszt kivizsgál, és nem habozik "határozott lépéseket" tenni.
  • Külsős szereplők moderálásával olyan alkalmakat biztosítanak, melyeken meghallgatják a munkatársak ötleteit a vállalati kultúra javítására.
  • Azonnal kiértékelik a menedzseri pozíciókat betöltők tevékenységét, s elbocsátják azokat, akiknél úgy találják, hogy akadályozták a panaszok érdembeli kivizsgálását és elbírálását.
  • További erőforrások biztosításával gondoskodnak róla, hogy a felvételért felelős vezetők betartsák a sokszínűségre vonatkozó, év elején kiadott direktívát.
  • Eltávolítanak egyes játékbeli tartalmakat is, melyeket a dolgozók vagy a játékosok kifogásolhatóként azonosítottak.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ami az utóbbiakat illeti, a World of Warcraftből már ki is került néhány utalás, amely a zaklatással meggyanúsított kreatív igazgató, Alex Afrasiabi előtt tisztelgett.

Kotick nyilatkozata úgy összegezhető, hogy az Activision Blizzard nem akar nyílt harcba bocsátkozni a saját munkatársaival, nagy kérdés viszont, hogy a változások elég mélyrehatóak lesznek-e. A hangzatos fogadalmak ugyanis még nem garantálják a dolgozók elégedettségét, elég csak a Ubisoftra gondolni, ahol továbbra sem ültek el a tavalyi botrány hullámai, miközben a cég határozottan elzárkózik a további változtatásoktól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)