Hirdetés

Volt diktátor perli az Activisiont a Black Ops 2 miatt

|

Manuel Noriega, az éppen börtönbüntetését töltő volt panamai diktátor perli az Activisiont, mert a Black Ops 2 egyik küldetésében felismerte magát.

Hirdetés

Ez egyébként egész biztos, hogy a nap sztorija. Manuel Noriega a 80'-as években egy emberként uralta egész Panamát, most pedig megérdemelt börtönbüntetését tölti az országban. Szabadidejében pedig perel.

A Call of Duty: Black Ops 2-ben volt egy küldetés, amiben Mason és Woods Panama városba látogatnak, hogy elfogják Noriegát. Egész jó misszió volt, de ha esetleg nem játszottatok a játékkal, akkor itt egy videó, hogy képbe kerüljetek.

Noriega Amerikában és Franciaországban is ült egy kis időt az 1983-1989 között elkövetett bűneiért, jelenleg pedig Panamában tölti börtönbüntetését, ahol korrupcióért, az emberi jogok sárba tiprásáért, gyilkosságért és még sok minden másért ítélték el. Úgy látszik, hogy közben viszont valaki felhívta rá a figyelmét (lassan két év után), hogy a Black Ops 2-ben mintha kapott volna egy kis szerepet.

Most, a Los Angeles-i bíróságra benyújtott keresetben perli az Activisiont, mert állítása szerint ők jogtalanul használták fel a kinézetét, ráadásul pénzkereseti céllal. A volt diktátor fájlalja továbbá, hogy az Activision azt látszatot kelti, hogy ő egy "emberrabló, gyilkos és az állam ellensége". Tehát az, amiért most börtönben van.

Az Activison egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben, de az Eurogamer egy ügyvéd beszámolója alapján azt írta, hogy a cégnek nem is kell válaszolnia az őt ért vádakra, mert Noriega nem amerikai állampolgár. Egyelőre nem tudni, hogy milyen módon adhat be keresetet a cég ellen, de ha esetleg sikerül, nagyon kíváncsiak leszünk a végkifejletre.

Ti mit gondoltok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)