Hirdetés

Nem használható játékokban a vörös kereszt

|

A Nemzetközi Vöröskereszt szimbólumát, avagy a fehér alapon piros keresztet néha játékokban is láthatjuk, az életerőt vagy életcsomagokat szokták jelölni vele. A szervezet most ismét figyelmeztette az egyik fejlesztőcsapatot, hogy használatával az 1957-es genfi egyezményt sérti.

Hirdetés

A Vöröskereszt logója nem bonyolult, és világszerte mindenhol az egészséget azonosítják vele. A szervezet ugyanakkor ennek nem örül, szerintük a szimbólum "nem a mentőautók, az egészségügy, az elsősegélynyújtás, a gondoskodás vagy az orvoslás" jele, hanem a fegyveres összecsapások során nyújtott védelemé, azoké a helyeké, ahol a sebesültek és betegek mindentől függetlenül segítséget kaphatnak. 

A Nemzetközi Vöröskereszt amiatt aggódik, hogy ha a szimbólumot bárki, bárhol, bármire használhatja, annak jelentése és jelentőssége elveszik. Már 2006-ban is szót emeltek emiatt, anno a Doom és a Halo is használta, de míg előbbiben később pirulára, utóbbiban egy piros 'H' betűre cserélték. 

Most a Prison Architect fejlesztői kaptak felszólítást, játékukban ugyanis egy mentőautón és egy egészségügyi csomagon szerepel az 5x5 pixeles (tehát nem nagy) embléma. Mint kiderült, ezzel a genfi egyezményeket, azon keresztül pedig a brit törvényeket sértik (viccelődnek azzal, hogy háborús bűnösnek számítanak), úgyhogy nagyon gyorsan léptek, és átszínezték a keresztet zöldre.

A fejlesztők szót ejtettek arról is, mennyire aggályos egy adományokból működő szervezet esetében ilyen jogi ügyeket finanszírozni, holott az adományokat inkább a sérültek ellátására kellene fordítani. Szintén problémásnak tartják, hogy miközben egy csomó másik játékban, filmben, képregényben megjelenik a logó, ritkán hallani pereskedésről, pedig ha csak egy-két fejlesztőt támadnak meg, nem lesz érdemi változás, és a kapcsolódó ügyekre költeni kidobott pénz. 

Addig is mindenki jobban jár, ha zöld keresztet használ. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)