Hirdetés

Egy kis trükkel az ár negyedéért lehetett PlayStation 4-et venni

|

Avagy miért kell nagyon alaposan átgondolni, milyen akciókat hirdet meg az ember. Az ügy persze még nincs lezárva, az áruházlánc perelhet.

Hirdetés

A karácsony, illetve a november vége felé lévő fekete péntek kapcsán az amerikai áruházláncok szeretnek egymásra ígérni a különféle akciók és árengedmények kapcsán. Az elektronikai cikkek ilyenkor kifejezetten népszerűek, néhány vásárló azonban olcsóbban jutott hozzá a PlayStation 4-hez, mint azt a kereskedők szerették volna.

A Walmart olyan promóciót talált ki, aminek keretében ha a vásárlók megtaláltak egy terméket máshol, a Walmart árainál olcsóbban, az áruházlánc riválisainak áraival megegyező összegért adja az adott terméket. Néhányan azonban kijátszották a rendszert, és az eredeti 400 dolláros ár negyedénél is kevesebbért hozták el a Sony gépeit.

 

Azzal azonban ugyanis nem számolt senki, hogy az Amazonon a felhasználók saját viszonteladói oldalt hozhatnak létre, attól függetlenül, hogy rendelkeznek-e az eladásra kínált áruval, vagy sem. Így többen mutattak be a Walmartokban ilyen kamuoldalakat, az áruházlánc pedig ígéretéhez hűen alkalmazkodott is saját árazásával.

 

Az ügy akkor lett egy kicsit kellemetlen, mikor az emberek elkezdték megosztani történeteiket végtelen furfangjukról, és hogy miként verték át a cégóriást. Hogy az esetleges jogi lépéseket még inkább megkönnyítsék, többen még a vásárolt konzolt és a végösszeg miatt a vásárláskor kapott nyugtát is lefényképezték, és feltöltötték valamelyik közösségi oldalra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)