Hirdetés

A Walmart cáfolja, hogy megszüntetné az erőszakos videojátékok forgalmazását

|

Bár a napokban a Walmart üzletei levették az erőszakos tartalmakat az üzleteik polcairól, egy friss közlemény szerint ez nem azt jelenti, hogy a jövőben ne árulnának ilyesmit.

Hirdetés

A nemrég történt lövöldözések kapcsán hatalmas port kavart, hogy az Egyesült Államok egyik legismertebb áruházlánca, a Walmart minden erőszakos videojátékot levett az üzletek polcairól, ezzel elérhetetlenné téve őket a vásárlók számára (miközben lőfegyverek továbbra is kaphatók). Sokan ebből arra következtettek, hogy a Walmart végleg felhagyott az erőszakos játékok kereskedelmével, viszont a cég most egy közleményben cáfolta ezt a hírt.

Hirdetés

Az üzleteknek küldött utasításban arra kérték az üzletvezetőket, hogy a legjobb belátásuk szerint tüntessenek el minden erőszakot sugárzó terméket és kioszkot, beleértve mind a videojátékokat, mind pedig a vadászidényt népszerűsítő reklámvideókat. A levél nem tér ki arra, hogy ezt az állapotot az üzleteknek meddig kellene fenntartania, így sok külső szemlélő véglegesnek vette a változtatásokat, viszont a vállalat szerint ez nem  így van:

"Ezt a lépést azért hajtottuk végre, hogy tiszteletet mutassunk az áldozatok felé, de nem jelent semmilyen tartós változást a kínálatunkat illetően. Arra összpontosítunk, hogy segítsük az ügyfeleinket és családjaikat, miközben támogatjuk a közösséget is azzal, hogy továbbra is odafigyelünk üzleteink irányelveire."

Ezt követően egy másik közleményt is kapott a sajtó, amelyben a cég szóvivője határozottan kijelenti, hogy egyik üzlet sem kapott utasítást arra, hogy videojátékokat távolítson el az üzletekből, amivel valószínület azt szeretnék tisztázni, hogy az ideiglenes változtatások nem az erőszakos játékokat próbálták kipécézni.

A fegyverek árusításának jövőjéről nem esett szó, azok maradnak a polcokon is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)