Hirdetés

Witcher történelem 12. - ez történik a The Witcher 3: Wild Hunt játék második felében

|

Folytatjuk a CD Projekt Red legendás mesterművének összefoglalóját, melyben véget ér Yennefer, Ciri és Ríviai Geralt története.

Hirdetés

A sorozat korábbi részei:

Witcher történelem 1. - ez történik a Vaják: Az utolsó kívánság kötetben

Witcher történelem 2. - ez történik a Vaják: A Végzet Kardja kötetben

Witcher történelem 3. - ez történik a Vaják: Tündevér kötetben

Witcher történelem 4. - ez történik a Vaják: A megvetés ideje kötetben

Witcher történelem 5. - ez történik a Vaják: Tűzkeresztség kötetben

Witcher történelem 6. - ez történik a Vaják: Fecske-torony kötetben

Witcher történelem 7. - ez történik a Vaják: A Tó Úrnője kötetben

Witcher történelem 8. - ez történik a Vaják: Viharidő kötetben

Witcher történelem 9. - ez történik a The Witcher játékban

Witcher történelem 10. - ez történik a The Witcher 2: Assassins of Kings játékban

Witcher történelem 11. - ez történik a The Witcher 3: Wild Hunt játék első felében

Geralt bejárta a háború dúlta Északi Királyságokat, de nem akadt nevelt lánya, Cirilla nyomára, noha felkutatta érte a veleni mocsárvidék legmocskosabb zugát és a novigradi alvilág sorait is megtizedelte kissé. Így tehát nem maradt más hátra, mint hogy hajóra szálljon, és csatlakozzon szerelméhez,  Yenneferhez, aki Skellige szigetein kutat a lány után. Eközben persze a Vad Falka nyomait is egyre gyakrabban fedezik fel, így elkerülhetetlennek tűnik az Eredin vezette másvilági tünde sereggel való összecsapás is.

Hirdetés

Skellige, az örök tél hazája

Geralt pontosan tudja, hogy Skellige nem épp a vendégszeretetéről híres, hiszen lakói leginkább a kalózkodásban jeleskednek. Mikor a witcher fővárosukba, Kaer Troldéba érkezik, pont szemtanúja lesz a néhai király vízi temetésének. Ciri gyerekkorában rengeteget tartózkodott Skelligén, hiszen Calanthe férje is innen származott, ezért az egyik legfontosabb jarl, Crach an Craite barátsággal fogadja Geraltot. Itt találkozik újra Yenneferrel is, aki egy ideje már a szigeteken tartózkodott, hogy felderítse, mi történhetett nevelt lányukkal.

A király halála utáni virrasztáson beszélnek a jarllal, aki kész minden támogatást megadni nekik, de azért Yennefer kihasználja az alkalmat, amíg mindenki a lerészegedéssel van elfoglalva, és a vaják kíséretében behatol a druida Ermion (a könyvekben Erszényes) laboratóriumába, hogy megfújon egy hatalmas erejű ereklyét. Uroboros maszkja állítólag képes feltárni a múlt egyes eseményeit. Ezzel indulnak el az egyik olyan helyszínre, ahol Ciri nyomát vélik felfedezni, ugyanis valami hatalmas erejű mágia letarolt egy fél erdőt. A maszkon keresztül azt figyelhetik meg, amint két személy - feltehetőleg Ciri és a rejtélyes tünde varázsló - harcolt túlerőben lévő támadóikkal, egyikőjüket eltalálta egy nagy erejű átok, majd elszabadult a varázslat, mely letarolta az erdőséget, ezután portálokon keresztül megszöktek. A helyszínt átvizsgálva a Vad Falka páncélját viselő tetemre bukkannak, így bizonyosságot nyer, Ciriéket látták.

Ermion cseppet sem örül, amiért Yennefer meglovasította Uroboros maszkját, mégis segíteni akar Ciri felkutatásában, ezért elárulja, hogy a Vad Falka egy másik szigeten, Hindarsfjallon is feltűnt nem sokkal korábban. A faluban gyász és halál fogadja Yenneferéket, akik nem kis nehézségek árán kiderítik, hogy az egyik helybéli, Skjall találkozhatott a lánnyal, de mivel elmenekült, amikor a Falka megtámadta a falut, kiátkozták a közösségből. Hogy visszaszerezze becsületét, a Freya szent ligetében garázdálkodó bestia után indult. A vaják és a varázslónő itt már csak Skjall holttestét találják, emiatt nekromanciához folyamodnak, hogy kiderítsék, mi  történt Cirivel.

A férfi halászat közben talált rá a  félholt lányra, aki az égből pottyant a tengerbe és egy maszkos tünde támogatta. Ellátták Ciri sebeit, de nem maradhattak sokáig nyugton, ugyanis ahogy egy kicsit visszanyerte az erejét, máris feltűntek a Vad Falka vadászai, akik nekiláttak felkoncolni a falusiakat. Skjall és Ciri megpróbálták magukra vonni a figyelmüket, ekkor azonban ismét feltűnt a tünde mágus, aki egy varázslattal elkábította a lányt, majd egy csónakba rakta. Mikor a Falka harcosai által megsebesített Skjall magához tért a parton, már csak egy torz teremtést látott, ami ott mászkált a csónak körül. Geralt ráismer a furcsa teremtésre, ugyanis egy nagyon hasonlóval találkozott a Véres Báró udvarában, aki kártyán nyerte el valakitől a félkegyelműt. A rondaságot Umának nevezték el, mivel ezt a szót hajtogatja folyamatosan. Yennefer és a witcher úgy sejtik, hogy átok változtathatott valakit ilyen csúfsággá, ezért megegyeznek, hogy Geralt magával hozza Umát Velenből majd Kaer Morhenben találkoznak, ahol kitalálják, hogyan nyerheti vissza eredeti alakját.

Ezután még végrehajtható egy küldetés, minek következtében Geralt segít Yennefernek felkutatni egy dzsinnt, ugyanis a varázslónő le akarja venni azt a köteléket, amivel a witcher évtizedekkel korábban összekapcsolta kettejük sorsát. Ha a küldetés végén azt választjuk, hogy Geralt még mindig szereti a nőt, akkor folytatódhat románcuk, mert mindketten belátják, hogy varázslatnál több tartotta össze őket.

Ahol minden elkezdődött

Mire Geralt Kaer Morhenbe ér Umával, Yennefer már nagy felfordulást csinált az erődben, ezzel pedig az ott tartózkodó vajákok, Vesemir, Eskel és Lambert agyára megy. Mint kiderül, az a varázslónő terve, hogy a witcherek mutagénjeivel és egy jókora adag mágiával törik meg az átkot, ami a egyáltalán nem veszélytelen, sőt jó esély van rá, hogy az Uma testébe zárt illető nem éli túl, de nincs más választásuk. A procedúra végül sikerrel jár, ám Cirilla helyett a tünde mágus bukkan elő, akire Geralt egyből ráismer; ő Avallac'h, egy másik világ szülötte, aki az Ősi Vér miatt korábban is nagy érdeklődést mutatott a lány iránt. Rettentően legyengült, de ad a witchernek egy mágikus szentjánosbogarat, ami remélhetőleg elvezeti majd Cirihez. Mind tudják, hogy ha ráakad a lány nyomára, akkor a Vad Falka is rövidesen ott lohol majd a sarkukban, így eldöntik, hogy megütköznek velük, mégpedig Kaer Morhenben. Ehhez pedig szövetségesekre van szükség, tehát Geraltnak össze kell szednie mindenkit aki mozdítható, mielőtt elindulna nevelt lánya felkutatására. 

Hogy mennyi támogatót sikerül összeszedni, az attól függ, hogy milyen melléküldetéseket teljesítünk a játék során. Velenben magunk mellé állíthatjuk Keira Metzet, ha segítünk neki megszerezni a Catriona ellenszerének receptjét, de nem hagyjuk, hogy azokkal Redaniába menjen, ahol a biztos halál vár rá. Ha a The Witcher 2: Assassins of Kings végén megkíméltük Letho életét, akkor egy küldetés végén őt is Kaer Morhenbe küldhetjük. Novigradban Roche és jobbkeze, Ves csatlakozhat az ügyünkhöz, amennyiben segítünk a gerilláknak egy Nilfgaard elleni akcióban. Persze Zoltant sem kell sokat kérlelni, ő is azonnal elindul a witcherek erődje felé, ahogy Triss is mindenképp segít. Skelligén a királyválasztásba kell belefolynunk, ha sok szövetségesre vágyunk. Ha Crach gyermekeinek valamelyikét segítjük a trónra, akkor a jarl fia, Hjalmar csatlakozik hozzánk, valamint a druida, Ermion is gondolkodás nélkül a felajánlja támogatását.

Ha Geraltnak sikerült minden követ megmozgatnia, hogy felkészüljön a Vad Falka elleni harcra, akkor nincs más hátra, mint csónakba ülni, és elindulni a Köd-szigetre, ahova a mágikus szentjánosbogár kalauzolja el. A hely meglehetősen barátságtalan, ugyanis a köd mélyén rengeteg szörnyeteg leselkedik az emberre. A bogár egy kunyhóhoz vezeti a vajákot, azonban a bent lapuló törpök nem hajlandóak kinyitni az ajtót, amíg a witcher vissza nem hozza elkószált társaikat. A három törpből csak egyet sikerül épségben visszajuttatni, de azért csak beengedik. Tudják, hogy Geralt egy hamuszín hajú lányt keresett, ezért kifejezik neki részvétüket, ugyanis az ágyon fekvő ifjú hölgy már teljesen kihűlt. 

Geralt fájdalommal eltorzult arccal rogy Ciri mozdulatlan teste mellé, de ahogy megöleli, a szentjánosbogár rászáll a homlokára, amitől visszatér belé az élet. Az egymás viszontlátása felett érzett öröm után Ciri elmeséli, hogy mi mindenen ment keresztül. Egy ideig más világokban tartózkodott Avallac'hhal, miután Geraltot és Yennefert a szigetükön hagyta az almafák közt, de amikor megtudta, hogy a Vad Falka rájuk talált, a segítségükre sietett. Gerlatot ő szabadította ki a Falka fogságából, miután az felajánlotta saját lelkét Yenneferé helyett, és ő volt az is, aki Kaer Morhen mellett hagyta, hogy a többi witcher rátalálhasson. Ám mikor visszatért ebbe a világba, Eredin lovasai azonnal a nyomába eredtek, és Skelligén ütköztek meg velük, ahol Eredin átkot szórt Avallac'hra, de teleporttal sikerült meglépniük. Ezután kötött ki a veleni fúriák között, a többit pedig már Geraltnak is sikerült kinyomoznia. 

Amikor el akarják hagyni a szigetet, befut a Vad Falka is, így nem marad más lehetőségük, mint a teleportálás, egyenesen Kaer Morhenbe. Itt mindenki nagyon örül, hogy évek után újra láthatják egymást, de nincs sok idő az ünneplésre, hiszen Eredinék bármikor odaérhetnek. Így tehát felkészülnek az ostromra, ami életük legkeményebb küzdelmét tartogathatja. A Falka támadása hamar kezdetét veszi, és hiába a hősies helytállás, nem bírnak az ősi mágiát használó külvilági tünde sereggel. Mikor Eredin és hadvezére, Imlerith betörnek Kaer Morhenbe, egy fagyos szélroham mindenkit jéggé dermeszt Ciri és Vesemir kivételével. Az öreg vaják a hadvezér keze által hal meg, miközben Cirit védelmezi. Ezt látva az Ősi Vér gyermekének tomboló ereje elszabadul, meghátrálásva késztetve a Vad Falkát.

A hirtelen előtűnő Avallac'h csillapítja le a lányt, mielőtt az elpusztítaná az erődöt, benne a barátaival. Vesemir temetése után új tervet kell kovácsolni, hogy miként vegyék fel a harcot Eredin seregével, ami valószínűleg sokkal erősebben tér majd vissza. Avallac'h, Ciri és Geralt még Kaer Morhenben maradnak egy kicsit, hogy a tünde mágus megtanítsa a lányt az erejével bánni. Eközben Triss és Yennefer elindulnak, hogy összegyűjtsék a szétszóródott Varázslónők Szövetségét, hiszen csak az ő segítségükkel arathatnak győzelmet.

Egyik reggel Ciri azzal ébreszti Geraltot, hogy szeretne ellátogatni Velenbe, ugyanis tudja, hogy egy helyi ünnepségen megjelenik majd Imlerith, és ott lehetőségük nyílik megbosszulni Vesemir halálát. Itt dönthetünk, hogy út közben betérünk-e Vizimába, ahol Ciri találkozhat Emhyrrel, és elfogadjuk-e a fizetséget, amit a császár a megbízás teljesítéséért felajánl. Utóbbival viszont rettentően megbántjuk a lányt. Mindenesetre végül Velenben kötünk ki, ahol néhány próbatétel után egy kis időre szétválik a páros útja. Az Ősi Vér Gyermeke ugyanis elindul, hogy végezzen a Görbeláp fúriáival, míg a Fehér Farkas Imlerith-szel számol le - három fúriából kettőt sikerül is eltenni láb alól, de az egyikük megszökik, és magával viszi Ciri vajákmedalionját, amit korábban Vesemir viselt. A harcok után együtt utaznak Novigradba, hogy találkozzanak Yenneferékkel, akik Dandelion fogadójában várnak rájuk.

Cikkünk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)