Hirdetés

Witcher történelem 13. - ez történik a The Witcher 3: Hearts of Stone kiegészítőben

|

Oxenfurt közelében Geralt egy átlagosnak tűnő felhívásra lesz figyelmes: végezzen egy csatornában ólálkodó szörnnyel. Azonban a feladat jóval komplikáltabbá válik, mint előre gondolta, és kénytelen belevágni három lehetetlen küldetés teljesítésébe.

Hirdetés

A sorozat korábbi részei:

Witcher történelem 1. - ez történik a Vaják: Az utolsó kívánság kötetben

Witcher történelem 2. - ez történik a Vaják: A Végzet Kardja kötetben

Witcher történelem 3. - ez történik a Vaják: Tündevér kötetben

Witcher történelem 4. - ez történik a Vaják: A megvetés ideje kötetben

Witcher történelem 5. - ez történik a Vaják: Tűzkeresztség kötetben

Witcher történelem 6. - ez történik a Vaják: Fecske-torony kötetben

Witcher történelem 7. - ez történik a Vaják: A Tó Úrnője kötetben

Witcher történelem 8. - ez történik a Vaják: Viharidő kötetben

Witcher történelem 9. - ez történik a The Witcher játékban

Witcher történelem 10. - ez történik a The Witcher 2: Assassins of Kings játékban

Witcher történelem 11. - ez történik a The Witcher 3: Wild Hunt játék első felében

Witcher történelem 12. - ez történik a The Witcher 3: Wild Hunt játék második felében

Miután Geralt egy rosszul sikerült megbízás következtében kénytelen egy ismeretlen segítségét kérni, ráébred, hogy egy hatalmas erejű lény adósává vált. Hogy megváltsa szabadságát, teljesítenie kell három kívánságot, amihez holtakat idéz meg, házakat tulajdonít el és egy rég tönkrement házasság históriáját is felgöngyölíti. A Hearts of Stone DLC eseményeit időrendben nem lehet pontosan elhelyezni, noha a CD Projekt Red ajánlása szerint az a legideálisabb, ha még az The Witcher 3: Wild Hunt vége előtt kerítünk sort a kiegészítő tartalmaira, ugyanis így nyújtja a legjobb élményt. Mi is eszerint tárgyaljuk a történteket cikkünkben.

Hirdetés

A Tükörmester

Geralt a The Witcher 3 elején, miközben Fehér Gyümölcsösben Yennefer nyomait keresi összetalálkozik egy emberrel, aki a Tükörmesterként mutatkozik be neki, és útba igazítja a vajákot, hogy hol érdemes a szerelme után kutakodnia. Segítségéért semmit nem kér, ám szavaiból sejthető, hogy egyszer még  keresztezik egymás útját a Fehér Farkassal.

Jóval később, az Oxenfurt közelében található egyik hirdetőtáblán Geralt egy felhívásra lesz figyelmes, miszerint le kell mennie a város csatornáiba, hogy ott levadásszon valamit, ami jó pár ember eltűnéséért felelős. A megbízást egy Olgierd von Everc nevű, nemesi származásúnak tűnő fickó tűzte ki, aki valójában egy banditákból álló kompániát vezet. Von Everec szakácsnője eltűnt, miután leereszkedett Oxenfurt csatornáiba, hogy egy pletyka alapján megtaláljon egy elátkozott herceget. Noha a férfi és kompániája is kifejezetten zűrösnek látszik, Geralt rábólint a feladatra.

A szennyvízben úszó folyosókat járva katonák holttestére lesz figyelmes, az egyikük mellett pedig régi ismerősét, Shanit fedezi fel, aki megpróbálja megmenteni a sebesült életét, sikertelenül. A medikától megtudja, hogy a szörnyeteg mérgéből akar mintát szerezni, így abból ellenanyagot állíthatnának elő. Geralt végül megtiltja a lánynak, hogy őt kísérve mélyebbre hatoljon be a csatornába, inkább egymaga néz szembe a bestiával. A lény egy hatalmas varangyos békára emlékeztet és komoly küzdelem árán sikerül csak legyőzni, azonban mikor Geralt beviszi a végzetes csapást, kiderül hogy valóban egy elátkozott embert rejtett a visszataszító külső. Nem marad ideje töprengeni a rejtélyen, ugyanis a béka mérgétől eszméletét veszti.

Egy hajó cellájában tér magához, ahol az egyik fogolytársától megtudja, a távoli Ofier felé viszik, ahol ki akarják végezni, amiért megölte a hercegüket, aki elátkozott alakban Oxenfurt csatornáiban élt. A witcher helyzete reménytelennek tűnik, azonban amikor az őrök nem figyelnek, cellája rácsainál feltűnik a Tükörmester, aki ezúttal már Gaunter O'Dimmként mutatkozik be. Felajánlja, hogy segít megszökni a hajóról, viszont cserébe Geralt az adósa lesz; a szörnyvadásznak nincs választása, kénytelen belemenni az alkuba, minek következtében egy mágikus billogot kap az arcára. A beszélgetés után szinte azonnal vihar kerekedik, mely szétzúzza a hajót és Geraltot a partra mossák a hullámok. Miután kiszabadul az őt foglyul ejteni kívánó ofieri katonák karmaiból, elindul a találkozóra Gaunter O'Dimmel, hogy kiderítse, miben áll az adóssága. 

A férfi szavaiból kitűnik, hogy gyakran teljesíti más emberek kívánságát, azonban ezért súlyos árat követel. Olgierd von Everec is tartozik neki, és az ő kívánságai teljesítéséhez lesz szüksége a witcher nagybecsű szolgálataira. Így hát visszaindul a helyre, ahol Olgierd és kompániája tartózkodik, de azt lángokban találja; egy összetűzést követően kiderül, hogy a férfi halhatatlan. Mindenesetre Geralt megkapja a szörny levágásáért járó jutalmat, ekkor viszont feltűnik a helyszínen Gaunter O'Dimm is, aki Olgierd adósságának rendezéséért érkezett, akinek a szerződésük értelmében három kívánsága van, melyeket csak egy O'Dimm által kijelölt személy hajthat végre. Egy kis szóváltás után a banditavezér előadja első két kívánságát: Geraltnak gondoskodnia kell arról, hogy Vlodimir, Olgierd fivére pazarul érezze magát élete legjobb napján, valamint meg kell szereznie Maximilian Borsodi házát. A harmadik feladatot csak ezek teljesítése után ismeri meg.

Mindenesetre Gaunter hajlandó némi támogatást nyújtani a vajáknak. Tőle tudja meg, hogy Volodimir már évek óta halott, ám vérmágia segítségével visszahívható a szelleme, akinek talán sikerülhet teljesíteni a vágyait. Maximilian Borsodi házának megszerzése sem éppen sétagalopp, ugyanis a Borsodi család kifejezetten befolyásos Oxenfurtban, hála jól menő aukciós házuknak (a Vaják - Viharidő kötetben náluk akarták elárverezni Geralt kardjait is). A Fehér Farkasnak tehát a legközelebbi aukción kell szerencsét próbálnia, hátha kiderít valamit Maximilian házáról. 

Szellemekkel táncoló

Vlodimir von Everec szórakoztatása tehát nehezebbnek ígérkezik, mint azt a witcher előre tervezte, de szerencsére Shani a segítségére siet, és összeszedi a szellem megidézéséhez szükséges összetevők egy részét - a vért O'Dimm már korábban átadta. Együtt indulnak el a von Everec kripta felé, útközben pedig a lány meginvitálja Geraltot, hogy legyen a kísérője egy lagzin, amelyre hivatalos. A szörnyvadász egyedül ereszkedik le megkeresni Vlodimir sírját, mikor megtalálja, nekilát a szertartásnak, ám az megidézi a család többi tagját is, akikkel meg kell küzdenie.

Az ezek után megjelenő Vlodimir elismeréssel adózik a witcher harci tudása előtt, azonban ahhoz, hogy élete legboldogabb napját átélhesse, szüksége van arra, hogy érezzen is valamit, de szellemkét akadnak ezzel gondok. Jobb megoldás híján Geralt megengedi, hogy a férfi megszállja az ő testét. Ekkor toppan be Shani, és rámutat, hogy a lagzinál keresve sem találhatnak jobb alkalmat arra, hogy egy kis mulatságban részesítsék Vlodimirt, aki első látásra belehabarodik a lányba.

Az ifjú pár köszöntése után kezdetét veszi a mulatozás, a heves természetű Vlodimir pedig egyből bele is veti magát az élvezetekbe. Sor kerül itt malacok kergetésére, melyben kiérdemelheti a legjobb disznópásztor címet; egy kis gwent is belefér az egyik asztalnál; felhozza egy mély kútból Shani cipőjét, és még az est fő attrakcióját, a félrészeg tűznyelő artistát is előkeríti, akit egy kutya kergetett be az erdőbe - mindezek mellett persze isznak, táncolnak és jól érzik magukat. A szellem eközben egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy bókoljon az ifjú medikának, aki szemmel láthatóan még mindig gyöngéd érzelmeket táplál Geralt iránt. Egyszer aztán megjelenik Gaunter O'Dimm is, aki vált néhány szót a szellemmel, ezzel pedig sikerül is feldühítenie. Ennek ellenére a mulatság remekül alakul, így Vlodimir végül ír egy levelet a testvérének, miszerint a witcher teljesítette a feladatot. Az éjfél közeledtével az egyezség szerint távoznia kellene Geralt testéből, ám ő még maradna; végül Gaunter avatkozik be, aki száműzi a szellemet. 

Miután Geralt visszanyeri az uralmat teste és elméje fölött, dönthet hogy viszonozza-e Shani érzéseit, akivel ezután együtt töltenek egy romantikus és szenvedélyes éjszakát. Úgy válnak el, hogy tudják, kettejük kapcsolatának nincs jövője, hiszen mindketten a hivatásuknak élnek; Geralt a szörnyvadászatnak, a lány pedig az emberek gyógyításának.

Középkori szemfényvesztők 

Maximilian Borsodi házának megszerzése végett Geralt ellátogat a Borsodi Aukciós házba, mely Oxenfurt egyik híres épülete. Az ajtónállók ugyan senkit nem akarnak beengedni meghívó nélkül, de Geralt egy régi ismerőse, Vimme Vivaldi törp bankár épp a vaják érkezésekor fut be és kisegíti. Odabent csupa csodabogár tartózkodik, és mivel Geralt nem találja a tulajdonos Horst Borsodit, kénytelen elvegyülni a társaságukban. Akad közöttük festménygyűjtő, akinek tippjeit meghallgatva az aukció során értékes alkotásokra tehet szert. Egy parti gwent persze itt is összehozható, a győzelemmel ritka lapot lehet bezsebelni. A legérdekesebb beszélgetőtárs mégis Mignole bárónő, aki rajong a vajákok relikviáiért. Különleges szenvedélye egy fiatalkori szerelem miatt alakult ki. A Farkas Iskolából származó, ifjú Vesemir volt a szeretője, akinek menekülnie kellett, miután a lány családja rájött a viszonyukra. Ezt a történetet Geralt persze megrökönyödve hallgatja, hiszen nehezen tudja elképzelni öreg tanítóját szoknyavadászként. 

Végül lezajlik az aukció, amin akár Geralt is licitálhat, de fontosabb, hogy végre találkozik a beképzelt, pöffeszkedő Horst Borsodival, aki nem hajlandó a witcherrel tárgyalni az apja, Maximilian házáról. Miután a szörnyvadászt kidobják az árverésről, egy rejtélyes alak szólítja le, és elárulja, hogy tudja, miként lehet bejutni az aukciós ház páncéltermébe, ahol Geralt biztosan megtalálja, amire szüksége van. A férfi egy titkos rejtekhelyre vezeti, ahol felfedi, hogy neki is nyomós oka van arra, hogy kifossza Borsodit, de indítékait esze ágában sincs megosztani a witcherrel, mindössze egy csapatra van szüksége, akikkel végrehajthatja a rablást.

A sikerhez először is arra van szükség, hogy Geralt meggyőzze a Borsodi ház őreinek szakácsát, hogy az aznapi vacsorájukat egy kis "extra hozzávalóval" fűszerezze meg, hogy azok ne legyenek cselekvőképesek a betörés éjszakáján. Másodszor egy akrobata tehetséggel megáldott személy is kell, aki bejuttatja őket az aukciós házba, végül pedig egy mestertolvaj szükségeltetik, aki feltöri a raktár páncélajtaját. Miután Geralt mindent előkészít, kezdődhet is a balhé.

Egy darabig minden terv szerint halad, azonban a rejtélyes férfi számításaiba hiba csúszik, ugyanis a ház nem üres, a bentiek pedig rögvest riadóztatják az őröket. Így tehát a kis csapatnak át kell vágnia magát a széfig, ahol bele is futnak még néhány őrbe Horst társaságában. A rablóbanda vezetője ekkor felfedi a kilétét: ő Ewald Borsodi, akit testvére kisemmizett a vagyonából, mivel azt meglehetősen felelőtlenül kártyára, ivásra és örömlányokra költötte. Miután földönfutóvá lett, bosszút esküdött, most pedig visszatért, hogy megszerezze örökségét. Geralt ekkor dönthet, hogy melyik testvérrel tart, mindkét esetben meghal a másikuk. Mikor a csetepatét követően jutalmát kéri, kiderül, hogy Maximilian Borsodi háza igazából egy arany ládikó, ami az öreg Borsodi végrendeletét és papírjait rejti, emiatt mindkét örökös számára felbecsülhetetlen. Tehát ismét választú előtt áll a vaják: elviheti a dobozt és minden tartalmát erőszakkal; de meg is hagyhatja a papírokat beérve kizárólag a ládikóval. Olgierdnek tett ígéretét így is megtartja, elvégre megszerzi Maximilian Borsodi "házát" (még ha az iratok nélkül értéktelen is).

Cikkünk még nem ért véget, a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)