Hirdetés

Napi büntetés: mennyi céges WC-papírra elég az éves WoW előfizetésed?

|

Ha érdekelt, hogy mennyit ér a befizetett World of Warcraft havidíjad, akkor most megtudod. Nem biztos, hogy abban mértékegységben, amire kíváncsi voltál.

Hirdetés

Rengeteg tényezőt kell számításba venni, ha ki akarod számolni a World of Warcraft előfizetés értékét, de ennek ellenére is vannak olyan vállalkozó kedvű rajongók, akik megoldják a feladatot. Persze lényegesen leegyszerűsítve a dolgot, de legalább láthatjuk, hogy milyen őrületes rezsivel futnak a nagyobb cégek.

Hirdetés

A WoW subredditen egy EveClassic nevű felhasználó megcsinálta a matekházit, kiszámolta, hogy a havidíjad mennyit ér, egészen pontosan WC-papírban. A Blizzard Irvine főhadiszállására saccolt egy 2500 dolgozót, és az amerikai felnőtt lakosságra vetített napi toalettpapír használatát érintő kutatás eredményeit alapul véve kiszámolta, hogy átlagosan egy munkahéten 7788-szor használják a készleteket a tisztelt kollégák.

Egy tanulmány szerint egy átlagos amerikai 8 és fél egységet használ el egy alkalommal, és egy WC-papír gurigán átlagosan 500 perforált papírlap van. Ezeket az adatokat nézve különc szakértőnk kiszámolta, hogy nagyjából 27 guriga papír fogy el egy nap a cégnél. A legolcsóbb, 39 centes papírral számolva megállapította, hogy a Blizzard nagyjából 10,53 dollárt költ WC-papírra egy átlagos napon, 52,65 dollárt egy 5 napos munkahéten, és 242,19 dollárt egy teljes hónapban.

Mivel a WoW előfizetés 14,99-be kerül, így könnyen kijön, hogy az 27 órányi WC-papír szükségletet elégít ki a vállalat központjában. Ezt egy évre kivetítve kijön, hogy alig 2 hétnyi papírt fizetünk ki az éves tagsággal. A Battle for Azeroth első 24 órás bevételeiből ezzel szemben 520 millió gurigát lehet venni, ami elméletileg 70 ezer évre ellátná a Blizzard mosdóit.

Ma is tanultunk valamit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)