Hirdetés

Börtönbe kerül egy World of Warcraft játékos, mert DDOS-olta a szervereket

|

Izgalmas beszélgetés lesz a rabtársak között, amikor megkérdezik majd a srácot, hogy miért került a rács mögé.

Hirdetés

Egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Calin Mateiast, aki 2010-ben DDoS támadás alá vette a World of Warcraft európai szervereit. A romániai polgár februárban bevallotta tettét, az ítéletet pedig egy amerikai, szövetségi börtönben fogják végrehajtani.

Hirdetés

Az információk szerint Mateias azért kezdte el túlterheléses támadással bombázni a szervereket, mert összeveszett raidtársaival a lootelosztáson és a raidhelyeken. Röviden: berágott, mert nem kapta meg a cuccot, amit akart, így gondoskodott róla, hogy a többiek se tudjanak játszani.

A mára 30 éves elítélt további 29 987 dollárral tartozik a Blizzardnak, a szerverek rendbetételének költségei és a szolgáltatás időleges kiesése miatt.

Mateias neve egyébként feltűnt egy másik vád kapcsán is. A srác feltehetően részese volt egy bandának, ami fel akart törni és ki akart rabolni egy kaliforniai számítógép üzletet. Utóbbi vádat az ügyészek ejtették, amikor kiderült, hogy Mateias börtönbe megy a WoW-os ügy miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)