Hirdetés

Tudtad, hogy Gabe Newell régen pénzért farmolt aranyat a World of Warcraftban?

|

A Valve fejese a napokban egy interjúban mesélt arról, hogyan keresett ezzel óránként 20 dollárt.

Hirdetés

Gabe Newell egy érdekes figura, a cége meg még annál is érdekesebb. Most, hogy megjelent a Half-Life: Alyx, a Valve dolgozói nyíltabban beszélgetnek mindenről, múltról, jelenről és jövőről egyaránt, így aki csak tudja, elkapja őket pár kérdés erejéig.

Hirdetés

Newell az Edge-nek nyilatkozva árulta el, hogy néhány évvel ezelőtt, 2011 környékén aranyfarmolással foglalkozott, így szerezve tapasztalatokat a Steam Műhely tökéletesítéséhez. Nem mellesleg elég szép summát összekapart pusztán azzal, hogy játszott. Ekkortájt kezdtek el a játékokra olyan platformokként tekinteni, amik lehetőséget adnak a kreatív játékosok önkifejezésére, mindenkire tartalomgyártóként gondoltak.

"Volt, hogy szülők hívtak minket, mert azt hitték, drogot adunk el a gyerekeiknek. Valójában a PayPal jelezte nekik, hogy »Gyermeke kezdi túllépni azt a pénzmennyiséget, amennyi havi szinten érkezhet a PayPalre. Valószínűleg lopott dolgokat vagy drogot árul, nincs más magyarázat.«"

Az aggódó anyukáknak és apukáknak megnyugtatásul Gabe elmondta, hogy a gyermek csak Team Fortress-es cuccokat ad el, és ezzel keres évi 500 000 dollárt. A Steam Műhely lassan 10 éve töretlen népszerűséggel üzemel, a Valve fejese pedig feltehetően már felhagyott a farmolással.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)