Hirdetés

A netsemlegesség fontosságát sulykolják a Leeroy Jenkins-videó készítői

|

A 2005-ben megjelent World of Warcraft videó azelőtt vált mémmé, hogy tudtuk volna, mi az a mém. Az eredeti készítők előkerestek egy verziót, és elárulták, az egész megrendezett volt.

Hirdetés

Valószínűleg hallottatok már Leeroy Jenkinsről, avagy arról a WoW-játékosról/karakterről, aki, miközben társai azt tervezték, hogyan teljesítsék az egyik raidet, berohant, összetaposta a tojásokat, amiket nem volt szabad, és közben a nevét üvöltötte.

Hirdetés

Tizenkét éve jelent meg, és óriási sebességgel terjedt el világszerte, minek következtében a közzétevő internetszolgáltatója szólt, hogy lekapcsolná a videót tároló szervert, mert túl sok sávszélességet vesz el. Az egészet megrendezték, jó poénnak találták.

Leeroy (akinek egyébként Ben Schulz a valódi neve) kiadott egy "rendezői változatot", hogy így próbálja meg felhívni a figyelmet a netsemlegesség fontosságára, és a reklámbevételekből pénzt adhasson az egyik szervezet számára.

Az egész netsemlegesség-balhéról itt olvashattok bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)