Hirdetés

Kinect - amikor már nem játék

|

A Kinect nem csak cuki sportjátékokra és FPS-ekre erőltetett felesleges funkciókra használható, bár egyelőre leginkább itt találkozhattunk vele.

Hirdetés

A Kinect számomra mindig is egy furcsa dolog volt, amit a Child of Edenen és a viccesre sikerüólt Gunsmith-szen kívül nem nagyon használtam semmire, viszont mindig is csodáltam magát a technológiát és nem értettem, hogy miért csak a játékok területén erőltetik.

A mozgásérzékelés és a hangirányítás sokak számára még mindig woodoo, pedig egyre több helyen üti fel a kis buksiját az életünkben és biztosan fontos része lesz a jövő technológiájának. Ezért is furcsa, hogy a Microsoft Kinectjét miért a játékokra erőltetik rá, amikor értékelhető címek csak a legritkább esetben alapulnak rajta, legtöbbször csak erőltetett funkciók formájában van jelen, pedig a mindennapi életben rengeteg vicces, hasznos és érdekes módon lehetne felhasználni.

A Microsoft most kiadott egy videót, amiben pontosan az ebben az irányban végzett kutatásait mutatja be, különös tekintettel a siketek és vakok segítésére kifejlesztett programokkal. A Kinect képes úgy lekövetni a mozgásunkat, hogy akár a jelbeszédet is le tudja fordítani, ami sok esetben nagyon fontos lehet.

Köszi, Kotaku.

Ez persze csak a jéghegy csúcsa, rengeteg felhasználási lehetőség rejlik a technológiában és szerencsére egyre többen is használják és fejlesztenek rá olyan programokat, amik nem feltétlenül játékok. Ti milyen módon használnátok fel a Kinectet, vagy más mozgás- és hangérzékelős rendszereket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)