Hirdetés

Egy Xbox-játékos véletlenül több mint 3,5 millió forintot költött el játékbeli cuccokra

|

Legalábbis az illető családja azt állítja, hogy egyáltalán nem szándékos vásárlásokról van szó.

Hirdetés

Sokan messziről elkerülik a játékokban lévő különféle mikrotranzakciókat, amelyekből ennek ellenére is rengeteg bevétele származik a kiadóknak. Nem ritka, hogy sokan kisebb vagyonokat vernek el így játékokban, de olyanról nem túl gyakran hallani, hogy valaki véletlenül vásárolt össze mindenfélét.

Hirdetés

Egy amerikai tini 13 hónap leforgása alatt 13 ezer dollárt, vagyis picivel több mint 3,6 millió forintot vert el különféle játékbeli vásárlásokra Xboxon, azonban a családja azt állítja, hogy véletlenül történt ez az egész. A tranzakciókhoz használt bankkártya hozzá volt rendelve a profiljához, ám az ahhoz tartozó e-mail címet ritkán nézegették, így hosszú ideig fel sem tűnt nekik a költekezés.

A játékos anyja, Liz Schoepke szerint véletlenül történhetett meg ez a dolog, ugyanis gyermeke csak össze-vissza nyomkodta a gombokat a kontrolleren, hogy előbb bejusson a játékba, és így keletkezhetett ez a 13 ezres végösszeg. A szülő egyébként azt hitte, blokkolta a játékbeli vásárlásokat, de a jelek szerint mégsem így volt, ráadásul a gyerekek is tagadták, hogy ők költekeztek.

A család azóta felvette a kapcsolatot a bankkártyát kibocsátó vállalattal, hogy vizsgálják meg az esetet, ám ezzel sem mentek sokra, mert kiderült, hogy a vásárlásokkal nem volt semmi probléma. A Microsoftnál sem jártak túl sok sikerrel, és jelenleg nagyon úgy áll a helyzet, hogy nem fogják visszakapni a pénzüket.

Ti mit gondoltok, hogyan történhetett meg mindez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)