Hirdetés

Németországban licenchez kötnék a streamelést

|

A német hatóságok szerint a YouTube-on és Twitchen tartott közvetítésekre ugyanolyan szabályok és terhek kell vonatkozzanak, mint a tévés és rádiós adásokra. Még a káromkodást is szabályoznák.

Hirdetés

A tévével és rádióval szemben a netes felületek egyik nagy előnye, hogy lazán szabályozza azt, ki, mikor, mit csinálhat és mondhat. Ez egyben veszélyes is, mivel előkerülhetnek olyan témák, mint a nyilvános megaláztatás, a gyűlöletkeltés, és számos más, problémás dolog, amiről a tévében nem vagy csak ritkán hallani.

Az illetékes német szervezet, a Landesmedienanstalt azt találta ki, hogy közvetítéseknek tekinti az internetes streameket, így aki streamelni akar, annak be kell fizetnie az 1000 és 10000 euró közti licencdíjat. (Ennek mértéke részben attól függ, mekkora a közönség.) Ezt a szabályt nyilván nem az internethez találták ki, és a hatóság is tudja, hogy elavult már, de kénytelen alkalmazni annak érdekében, nehogy a tévétársaságok is leálljanak a befizetéssel.

Nem csak a díj miatt aggódhatnak a német videósok: ha a szabályzatnak is meg kell felelniük, este 10 előtt nem sugározhatnak olyan tartalmakat, amik a fiatalok számára károsak lehetnek (erőszakosnak titulált videojátékok satöbbi).

Az egész ügy elég abszurd, remélhetőleg a világon máshol nem veszik át, és Németországban is átgondolják azért ezt a dolgot. A YouTube TV indulása csak még érdekesebbé teszi.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)