Hirdetés

Nem lesz olyan szigorú a YouTube az erőszakos játékokkal

|

Ha nem egy játék brutális részét mutatjuk be videóban, akkor nem kell a korhatáros besorolástól tartanunk, mivel a videómegosztó szeretné külön kezelni a valódi erőszakot és annak ábrázolását.

Hirdetés

Gyakran hallani a YouTube-os tartalomgyártóktól, hogy egyre nehezebb dolguk van a videókat besoroló algoritmus miatt, amely egy-egy tartalomról eldönti, hogy az milyen korhatárt kapjon, ez pedig nagy mértékben megszabja, hogy egy videóval mennyit lehet keresni. Egy közzétett bejegyzés szerint enyhülés várható ezen a téren.

Hirdetés

Legtöbbünknek nem esik nehezére, hogy megkülönböztessük a valódi erőszakot a képernyőn látottól, és könnyedén elkülönítjük a fikciót a tényleges történésektől; ez a folyamat azonban egy algoritmus számára nem ennyire egyértelmű. Most a YouTube is belátta, hogy nem lehet egy kalap alá venni a két dolgot, így próbálnak enyhíteni a videók besorolásán. 

"Tudjuk, hogy van különbség a valódi erőszak és a megrendezett vagy szimulált erőszak között - amilyet a filmekben, sorozatokban vagy videojátékokban látni -, úgyhogy szeretnénk folyamatosan felülvizsgálni az erőszakra vonatkozó irányelveinket."

- írja egy posztban a YouTube egyik képviselője. Ez azt jelenti, hogy attól, hogy valaki egy erőszakos videojátékot mutat be, még nem feltétlenül esik majd korhatáros megkötések alá, ami azért is fontos, mert így több tartalom lesz monetizálható, és nem csak a - mostanában szitokszóként emlegetett - családbarát tartalmakból kereshetnek majd pénzt a videósok. Viszont azt hozzáteszik, hogy a kiemelkedően erőszakos vagy brutális képsorok továbbra is megkaphatják a korhatáros bélyeget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)