Hirdetés

Az Epic Games is támogatja egy ígéretes magyar játék fejlesztését

|

Bekerült a Mandragora az Epic MegaGrants programba, ami a presztízsen túl anyagi megbecsüléssel is jár a Primal Game Studio számára.

Hirdetés

Egy stúdiólátogatással egybekötve még az év elején kipróbáltuk a magyar fejlesztésű Mandragorát. A soulslike és metroidvania stílusjegyeket merészen szerepjátékos elemekkel vegyítő alkotás, amely már két éve formálódik a jelentős részben a néhai Black Hole (Armies of Exigo, Warhammer: Mark of Chaos, Might & Magic Heroes VI) veteránjaiból verbuvált csapat kezei alatt, a jelek szerint nemcsak a mi figyelmünket keltette fel, hanem az Epic Games érdeklődését is.

A vagyonát az Unreal Engine-nel megalapozó, majd a Fortnite-tal megsokszorozó cégről tudni kell, hogy mintegy 100 millió dollárt fordít a motorjával dolgozó játékfejlesztők, szórakoztatóipari tartalomgyártók, diákok, oktatók és szoftverfejlesztők kisebb-nagyobb projektjeinek felkarolására az Epic MegaGrants programon keresztül.

Hirdetés

A pályázat útján megszerezhető támogatást a Primal Game Studio már második alkalommal nyerte el, de azt nem árt leszögezni, hogy az összeg nagyságától függetlenül a kiválasztás nem jár automatikusan együtt azzal, hogy (akár átmenetileg) csakis az Epic Games Store-ban jelenhetne meg az adott játék. Azaz a Mandragora várhatóan több platformon is elérhető lesz majd.

Zsuffa István, a Mandragora kreatív direktora nem is rejtette véka alá örömét, miután kézhez vette az Epic Games levelét:

"Nemrég érkezett hozzánk a hivatalos levél az Epic Games-től, hogy az Around után a másik fejlesztés alatt álló játékunkat, a Mandragorát is beválasztották a MegaGrants programba. Mindkét játékunknál az első pillanattól törekszünk arra, hogy a végletekig csiszoljuk mind a játékélményt, mind a grafikát, és bíztunk benne, hogy ez elég lesz... mégis meglepetésként ért minket, nagy megtiszteltetés ez, örülünk is ezerrel!"

Gratulálunk a srácoknak, és várjuk a Mandragora megjelenését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)