Hirdetés

Bemutatkozott a Chicken Police fejlesztőinek következő játéka

|

A RetroSpace vegyíti a humort a horrorral.

Hirdetés

A budapesti székhelyű The Wild Gentlemen legelső játéka a 2020-ban megjelent és hatalmas sikert aratott Chicken Police volt, egy állatos noir kalandjáték, amelynek legszívesebben már most játszanánk a folytatását, de a fejlesztőcsapat egyelőre egy másik projektre fókuszál. Következő játékuk ugyanis a RetroSpace című "lopakodós, űrhorroros, disco-punk, immersive sim típusú FPS" lesz, amely mély narratívával, izgalmas felfedezéssel és őrült mutációkkal rendelkezik. Utóbbinak köszönhetően akár egy csápokat növesztő, agykontrolláló mutánssá is válhatunk. 

Az egyjátékos élményt előtérbe helyező RetroSpace története szerint egykoron sima gondnokok voltunk, most viszont mi vagyunk az emberiség utolsó reménye. Egy olyan űrállomást kell bebarangolnunk, amit elnyelt egy fekete lyuk, és horrorisztikus mutánsok grasszálnak mindenhol, ráadásul még az idő is megőrült.

Hirdetés

Elsődleges célunk az, hogy lopakodva vagy Rambo-módjára kijussunk az Aurora 5 állomásról és megmentsük az emberiséget... vagy csak magunkat, a választás a miénk lesz. Szerencsére hiába halunk meg, az Aurora 5 végtelen számú klónt tud belőlünk gyártani, azonban a folyamat nem tökéletes, így a klónoknál degenerációk léphetnek fel. 

A PC-re és konzolokra készülő játék a készítők szerint kísérletezésre és felfedezésre fog ösztönözni, nagy hangsúlyt  fektetve a horrorra, a humorra, a narratívára, valamint a 60-as és a 70-es évek sci-fi klasszikusait idéző egyedi művészeti stílusra. A céljuk egy olyan élmény megalkotása, amely egyszerre friss és nosztalgikus, illetve tartalmazza számos klasszikus játékmechanizmus modern megközelítését. A RetroSpace-t többek között olyan kultikus alkotások ihlették, mint az eredeti Thief-széria, a System Shock 2, a Deus Ex és a Half-Life, szóval mindenképpen egy izgalmas koncepcióra számíthatunk. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)