Hirdetés

Drónszimulátoron dolgozik egy magyar fejlesztő, próbáljátok ki ti is

|

Most is izgalmasan fest, de hamarosan bekerül az Arcade játékmód is.

Hirdetés

Lukácsy Gábor már hatodik éve fejleszti teljesen egyedül a Real Drone Simulatort, amely valódi drónokon és alkatrészeken alapul, a célja pedig nem csak a szórakoztatás, hanem az is, hogy segítsen elsajátítani az irányításukat a kezdőktől egészen a haladó eszközökig. 

Hirdetés

Elmondása szerint sokan úgy hiszik a filmezésre létrehozott és szinte teljesen automata változatok miatt, hogy ezeket a repülő multirotoros gépeket könnyű irányítani, ám ennek a hobbinak létezik egy verseny és freestyle ágazata is, amelyek esetében sokkal nagyobb hangsúly van az ezeket kezelő pilóták képességein. A profibbak még a vízszintező stabilizátort is kikapcsolják, így a legügyesebbek teljesen manuálisan teljesítik az akrobatikus manővereket. Mi sem bizonyítja jobban a kihívás nagyságát, minthogy a filmes gépek átlag 50 km/h-s sebességéhez képest a komolyabb, versenyre épített drónok sebessége akár a 200 km/h-t is meghaladhatja.

Ebbe a világba kóstolhatunk bele a Real Drone Simulatorral, amelyben 5 helyszínt repülhetünk be (például a Hoover-gátat és 5 négyzetkilométeres környezetét) és eltérő viselkedéssel rendelkező kezdő, micro, illetve versenydrónok közül lehet választani, de akár egyedi darabot is építhetünk. Emellett elérhető már a VR 3D sztereoszkopikus mód, a 3D repülési mód, a négyfős csapatokat támogató online multiplayer többjátékos verseny és ez még nem minden. Hamarosan a szoftver kiegészül egy pályaszerkesztővel, a Földön tetszőlegesen kijelölt helyszínt generáló Real World Generatorral, valamint a gyártókkal és brandekkel együttműködve tovább bővül majd a drónarzenál is. Minket persze leginkább a közelgő Arcade játékmód érdekel, amely a gamer közösség számára is szórakoztató versenyeket és küldetéseket ígér, a Wipeouthoz hasonló lesz az élmény.

Lukácsy Gábor projektjére tehát érdemes odafigyelni, és ha ismertek mást is, aki hazánkban játékot készít, vagy esetleg Ti magatok részesei vagytok egy olyan magyar fejlesztésnek, amit szívesen látnátok viszont a GSO-n, akkor írjatok a magyarjatek@gamestar.hu e-mail-címre!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)