Hirdetés

Ha szereted a sci-fit és a körökre osztott játékokat, ez a magyar fejlesztés is tetszeni fog

|

Folytatást kap az Ultimate Space Commando, a Mimic Hunterről elhíresült Angry Cat Studios első játéka.

Hirdetés

Ha egy körökre osztott taktikai sci-fi játékot a műfaj olyan kiválóságai ihlettek, mint az Incubation, a Jagged Alliance, a Laser Squad, a Space Hulk és az XCOM, nem is beszélve az Alien filmekről, akkor az ember hajlamos feljebb csavarni az elvárásait, mígnem szembesül azzal a megdöbbentő ténnyel, hogy a projekten mindössze ketten dolgoznak, Aliza Wenders és Bak Csaba.

A felülnézetes USC: Counterforce a 2015-ös Ultimate Space Commando történetét viszi tovább, csak épp annál magasabb színvonalon. Az Angry Cat Studios fejlődését jól jelzi, hogy a játék korai alfa változatával tavaly megcsípték a The Big Indie Pitch verseny második helyét, az Indieway-ről pedig egy harmadik helyezéssel távoztak.

Hirdetés

Ami a játékmenetet illeti, a USC: Counterforce körökre osztott küzdelmeit, amelyeket idegenek ellen vívunk négy-, illetve hatfős csapatokat terelgetve, nem túl bonyolult szerepjátékos megoldások, randomizált, interaktív pályák, lootolás, craftolás és széles körű testreszabási lehetőségek hivatottak feldobni. A fejlesztők a kampányon felül három további játékmódot terveznek (ezek az extra kihívást nyújtó Műveletek, az építkezéssel megbolondított Védd a bázist!, valamint a lootolási és fejlődési lehetőségek módosítását is engedélyező Küldetés mód).

Emellett gondoltak a rutintalan játékosok és a hátrakötözött kézzel, bekötött szemmel is bármilyen inváziót visszaverni képes profik eltérő igényeire is, minek következtében hétfokozatú skálán állítható a nehézségi szint.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

A 2023 folyamán érkező USC: Counterforce-t a Firesquid kiadó vette gondozásába, amely a Hooded Horse-zal közösen szeptember 22. és 26. között rendezi meg a Steam első Tacticon eseményét, mely a taktikai és stratégiai műfajok legváltozatosabb képviselőit (jobbára nagyívű stratégiai játékokat, 4X-es stratégiai játékokat, valósidejű stratégiai játékokat, körökre osztott taktikai játékokat, de még néhány szerepjáték is ráfért a listára), és azok alkotóit hozza közelebb a rajongókhoz, akik nemcsak streamekre és egyéb bemutatókra készülhetnek, de akár eszmét is cserélhetnek a fejlesztőkkel, kipróbálhatják a legújabb demókat, köztük a USC: Counterforce-ét is. Természetesen egy ilyen esemény nem múlhat el bejelentések nélkül, szóval biztos lesz pár újdonság, ami megérdemli a figyelmünket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)