Hirdetés

Ingyen letölthetitek ezt a magyar fejlesztésű űrhajós lövöldét

|

A Forsaken Nebula megidézi a Space Invadersig, sőt az annál is régebbi Spacewars!-ig visszavezethető shoot 'em up műfaj aranykorát.

Hirdetés

A játéktermek és árkádgépek háttérbe szorulásával jócskán megkopott már a shoot 'em upok fénye, azért a retrójátékoknak, valamint a hozzájuk párosuló életérzésnek mindmáig szép számmal akadnak rajongóik. Mobilon, konzolokon és PC-n is belefuthatunk olyan alkotásokba, amelyekben gyakorlatilag felülnézetből terelgetünk repülőt, űrhajót vagy bármi egyebet, amit bokától tokáig felfegyvereztek, hogy aztán atomjaira robbantsuk a szembejövő ellenséges objektumokat.

Hirdetés

Ebbe a kategóriába sorolható a Forsaken Nebula is, amelynek különlegessége, hogy szinte minden egyes elemét Kosdi Bence, a projekt atyja hozta létre a kódtól a modellekig, a kezelőfelülettől az animációkig, csupán néhány textúrát, hangeffektet és űrbéli fotót szerzett be külső forrásból. Mivel a fejlesztő kihívásként tekintett a feladatra, és mindössze játékfejlesztői képességeit szerette volna próbára tenni, ingyenesen letölthető a Forsaken Nebula, és végig is játszható.

A szóban forgó alkotás épp a napokban frissült az 1.20-as verzióra, így új pályákkal, ellenfelekkel, zenékkel és effektekkel kiegészülve már olyan állapotba került, amilyennek azt tervezője megálmodta. Ti kipróbáljátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)