Hirdetés

Megszűnik egy több mint 10 éve működő, nagy magyar fejlesztőcsapat

|

Teljesen váratlanul közölték a döntést a csapat tagjaival.

Hirdetés

A Gameloft nevét a fiatal és az idősebb olvasóink is jól ismerhetik, hiszen a nagy sikerű Asphalt- és a Modern Combat-szériák mögött álló francia cég 1999 óta stabil szereplő a mobiljátékok piacán, az viszont talán kevésbé köztudott, hogy a magyar fővárosban működik a vállalat 17 fejlesztőstúdiójának egyike.

A 90 embert foglalkoztató Gameloft Budapestet 2012-ben hozták létre, a legnagyobb projektjük pedig a több mint 50 millió letöltéssel büszkélkedő Dragon Mania Legends. Újabb munkákat viszont sajnos már biztosan nem láthatunk tőlük, a Gameloft vezetése ugyanis szélnek ereszti a csapatot.

Hirdetés

Az iparági forrásokra hivatkozó HVG szerint a fejlesztőkkel mindenféle előjel nélkül, március 1-jén közölték a hírt. A döntés hirtelenségére utal, hogy a stúdió néhány nappal korábban még kiemelt partnerként jelent meg a Game Dev Days rendezvényen, melynek célja a kapcsolatépítés a szakma iránt érdeklő fiatalok körében.

A lap megkeresésére reagálva a budapesti iroda vezetője csak keddre ígért tájékoztatást, a közösségi médiában viszont már felbukkantak az állás nélkül maradt fejlesztők beszámolói.  Az egyikük azt írja, hogy a semmiből érte a bezárás híre, épp akkor, amikor az összes megtakarítását felélte egy lakás kibérlésével.  

A Gameloft Budapest feloszlatása mögött egy átszervezés állhat,  január 4-én ugyanis Alexandre de Rochefort személyében új vezető került a központi vállalat élére, aki új korszakot hirdetve egy nagyszabású reorganizációt jelentett be. Maga a Gameloft egyébként 2016 óta annak Vivendinek a tulajdona, amely korábban a Blizzardot is birtokolta, és központi szerepe volt az Activision Blizzard létrejöttében is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)