Hirdetés

10 kérdés, amire tudni akarod a választ a WandaVision után

|

Válaszokat akartok a WandaVision kapcsán? Még több a kérdés, de azért ugorjunk neki!

Hirdetés

Figyelem, a cikk spoilereket tartalmaz a WandaVision cselekményével kapcsolatban!

A múlt héten véget ért a kilencrészes WandaVision, a Marvel Moziverzum első Disney+-os sorozata. Kritikánkat itt olvashatjátok el róla, ahogy a stáblista alatti jeleneteket is megmagyaráztuk egy másik korábbi cikkünkben. Ebben az írásunkban most a sorozattal kapcsolatos talán leggyakoribb kérdéseket mustrázzuk, függetlenül attól, hogy melyekre kaptunk épkézláb válaszokat és melyekre nem. Mivel a hype részeként sokan itt őrületes fordulatokra és észveszejtő vendégszereplésekre számítottak, majd hoppon maradtak, van is mit átbeszélni.

Hirdetés

Akkor most kit is játszik Evan Peters, a Fox-féle X-Men Higanyszála?

A multiverzum-pártiak bánatára akit biztosan nem: Pietro Maximoffot. Helyette egy westview-i lakost, pontosabban wannabe színészt, bizonyos Ralph Bohnert, aki egy szebb világban Vízióék szomszédja lehetett volna. (Amúgy mi fogta meg őket Westview-ban, miért ide akarnak menekülni a világ elől?) Mondjuk így is az lett, de már csak a Wanda által megteremtett Hex árnyékában, illetve azután, hogy Agatha Harkness irányítása alatt fel lett ruházva Wanda halott testvérének személyiségével és szuperképességeivel is. Hogy pontosan mi lett vele a finálé után és azután, hogy Wanda feloldja a Hexet, nos, az jó kérdés.

Hová tűnt hirtelen a Fehér Vízió?

Miután a nyolcadik epizód végén leleplezett, a S.W.O.R.D. Haywardja által megalkotott Fehér Vízió bejut a Hexbe, elkezdik kegyetlenül páholni egymást a Hex-béli verzióval - hogy aztán később a könyvtárban megdumálják, hogy valójában semelyikőjük sem az igazi Vízió, és közben mégis mindketten azok, a Hex Vízió pedig felszabadítja az emlékeket fehér színű másában is (amik ugyebár a Végtelen háború eseményeiig tartanak ki). Innentől Fehér Vízió már nem Hayward fegyvereként és Wanda ellenségeként tekint magára, így fogja magát és lelép. Hogy hova, azt már nem tudtuk meg, de hogy később még viszontlátjuk (még Hex Vízió könnyes búcsúja ellenére is), az ziher, hiszen tudjuk jól: az MCU-ban nem olyan egyszerű csak úgy felszívódni vagy kipurcanni.

Ki várja már nagyon Monica Rambeau-t fent, az űrben?

A sorozatzáró első extra jelenetében az FBI-osok behívatják Monicát a moziterembe, majd ott az egyik ügynök leveti magáról emberálcáját, mert hát kiderül róla, hogy ő bizony egy alakváltó skrull. Tudatja is Monicával, hogy fent, az űrben már várja anyja egyik barátja. Nem nehéz kitalálni, hogy itt minden bizonnyal arra a Nick Furyra utalnak, akit már a Pókember: Idegenben végén is egy űrhajóban láthattunk lazulni. Hogy Monicával való találkozásukra a Marvel Kapitány 2-ben, vagy esetleg a tavaly év végén bejelentett, Furyt és Talost egyaránt felvonultató Titkos invázió sorozatban kerül-e sor, az már a jövő zenéje.

Mi a helyzet a Darkholddal - és úgy általában a Skarlát Boszorkánnyal?

Némi sorozatos előélet után színre lép végre a Darkhold is, Agatha szavai szerint a "kárhozottak könyve", ami, mint kiderült, egy egész fejezetet szán a Skarlát Boszorkány eredetének próféciájára - a teremtményre, amit "nem szülnek, hanem megalkotnak". Míg Agatha a sötét dimenzióból származó Darkholdból durrogtat gonosz mágiát, végül pont a könyv jelenti vesztét… meg az MCU jövőjét is, hiszen a stáblista utáni jelenetben immáron Wanda asztrális kivetülésének kezében láthatjuk annak lapjait pörögni. A képregényekben a Darkholdot egy Chthon nevű gonosz istenség jegyzi, sőt, a rajongók által a WandaVisionben is nagyon várt, de végül távol maradt Mephisto is használja. Talán majd később tényleg tiszteletüket tehetik mindketten az MCU-ban.

Látjuk-e még újra az ikreket?

A stáblista utáni Darkhold-gyorsolvasás közben az ikreket is újra hallhatjuk - csupán percekkel azután, hogy látjuk Wandát és Víziót elbúcsúzni tőlük a zsugorodó Hexben. Várható volt, hogy Wanda nem adja csak úgy fel Billyt és Tommyt, akik, bárhol is vannak éppen, segítséget kérnek anyjuktól. Még az is lehet, hogy immár más dimenzióban élő verzióik személyében, ami még passzolna is a beszédes című Doctor Strange in the Multiverse of Madnesshöz, ami ugyebár nemcsak részben a WandaVision cselekményét viszi tovább, de Wandát is szerepeltetni fogja - és talán az ikreket is?

Visszatér-e még valaha Agatha Harkness?

Miután a Hex falaira varázsolt rúnákkal Wanda legyűri Agathát, a korábban látott, sitcomos "lökött szomszéd" alteregójába zárja őt. Hogy innen merre az arra Kathryn Hahn karakterének, azt már nem mutatják meg, mindenesetre arra hamar utalást tesznek, hogy Wandának később még szüksége lehet Agatha segítségére - elvégre a képregényekben amúgy is ő a Skarlát Boszorkány mentora. Szóval ne lepődjünk meg azon, ha Wandának később még kelleni fog tőle némi iránymutatás káoszmágia terén.

Jimmy Woo szemtanúja? Darcy? Hát a méhész?

Ugyebár Jimmy Woo az FBI-ból azért keveredik Westview környékére, hiszen egy eltűnt szemtanú után szimatol. A sorozatnak vége, mi pedig azóta sem tudjuk, ki volt ez a bizonyos szemtanú (egyesek szerint amúgy Evan Peters karaktere), így hát valószínűleg a Marvel csak azért dobta be ezt a személyt, hogy így könnyebben összeboronálja a szervezetet Monicával és a S.W.O.R.D. tagjaival. Ezt valahogyan még csak lenyeljük, ahogy azt is, hogy Darcy Lewis, miközben a fél világ Jimmy és az ő saját X-akták stílusú sorozatának bejelentését várja, kissé alul lett szerepeltetve a lezárásban. Ő ugyebár a sütis furgonnal nekicsapódva fékezi meg Haywardot, majd a stáblistás jelenetben köddé is válik, mondván, a kihallgatás nyápicoknak való. Oké, de mi van azzal az ürgével, aki a széria első felében hazmat ruhában indul útjára, de a Hex miatt immár méhésznek öltözve mászik ki a csatornából? Na, ő hová tűnik, miután Wanda visszaforgatja az utca alá?

Tényleg nem Reed Richards az aeromérnök, akit Monica emleget?

Az ötödik epizódban Monica megemlíti, hogy van egy aeromérnök barátja, aki segíthet nekik bejutni a Hexbe. Ekkor többen is azt hitték, hogy a sorozat fogja majd bevezetni az MCU-ba a Fantasztikus Négyes Reed Richardsát, hiszen Monica megformálója, Teyonah Parris is azt mondta egy interjúban, hogy majd kíváncsi lesz az aeromérnökkel kapcsolatos reakciókra. Hát, biztos kíváncsi arra, mit gondolhattak a rajongók, mikor kiderült, hogy Mister Fantastic helyett a sosem látott Goodner őrnagy szállít hőseinknek páncélkocsit a behatoláshoz? A rendező már bocsánatot kért a fanoktól, amiért ennyire beleélték magukat a teóriába, bár ne feledjük, hogy ahol csak lehetett, a közreműködők erdőbe vitték a közönséget: Paul Bettanyről például kiderült, hogy mikor azt mondta, egy olyan eltitkolt színésszel játszhatott együtt a sorozatban, akivel mindig is nagyon szeretett volna, ott a Fehér Vízió miatt saját magára gondolt.

Mit gondol majd a világ, vagy akár a többi szuperhős Wandáról?

Azt már a Végtelen háború-Végjáték előtti időkben is megszokhattuk az MCU-tól, hogy olykor a lehető legnagyobb galibákat is egyedül kell megoldania éppen aktuális főszereplőnknek. Nem volt ez másképp a WandaVisionnel sem, amiben Westview felszabadítása után valljuk be, azért elég csúnya szemekkel néznek Wandára (noha Monica szerint "sosem fognak rájönni, mit áldozott fel értük" Elizabeth Olsen karaktere). Kíváncsian várjuk a többi szuperhős reakcióját főszereplőnk tetteire, ha már egyikőjük sem bukkant fel a szériában, mikor szükség lett volna rájuk.

Oké, de mikor jönnek már a mutánsok?!

Hát, valószínűre még hosszú évekre vagyunk attól, hogy az X-Men tényleg beköszönhessen az MCU-ba. Azt Kevin Feige stúdióvezér már felfedte, hogy terveznek a mutánsokkal, de egyelőre még mindig csak pletykálnak arról, hogy fejlesztés alatt áll első MCU-beli filmjük. Aki azt hitte, hogy Mephisto és Reed Richards mellett még Magneto is felbukkan majd a sorozatban (nem filmben, sorozatban, ezt fontos kiemelni), az talán tényleg túl sokra számított a WandaVisiontől. De nyugi, a Fantasztikus Négyes-film már hivatalosan is készül, és talán az X-Men is itt van a kanyarban - mert afelől ne legyen kétség, hogy az MCU megállás nélkül gyarapszik tovább, mint teszi azt 2008 óta.

Bennetek milyen kérdések merültek még fel a WandaVisionnel kapcsolatban? Mire vártatok volna vagy vártok majd a jövőben választ? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)