Hirdetés

10 idei sorozat, aminek a premierjét nagyon várjuk

|

2022 hátralévő hónapjaiban is lesznek izgalmas szériák szinte mindegyik streaming platformon, ezek közül válogattuk ki most a legérdekesebbeket.

Hirdetés

A Netflix ügyvezetője nemrég azt találta mondani, hogy a hagyományos tévézésnek meg vannak számlálva a napjai, ami erős túlzás, az viszont vitathatatlan, hogy a streaming háború kiéleződésének és a platformok globális terjedésének köszönhetően sokkal többet hallunk a rájuk készülő kiemelt tartalmakról, mint a különböző csatornák újdonságairól. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az év első felében többek között olyan új sorozatokat nézhettek meg a streaming-előfizetők, mint a Reacher (Amazon Prime), a Peacemaker (HBO Max), a Különválás (Apple TV+), a Holdlovag (Disney+), a Halo (Paramount+) és a Resident Evil (Netflix). Emellett pedig pörgött a hype a már ismert szériák bővítésével kapcsolatban is, elég csak olyan címekre gondolni, mint a The Boys vagy a Stranger Things.

Hirdetés

Az év második felében még magasabb fokozatra kapcsolnak a streaming szolgáltatók, aminek köszönhetően világhírű franchise-ok kapnak mellékszálat, méregdrága brandek bővülnek sorozattal és a játékosok is elkényeztetve érezhetik magukat. Filmes összeállításunkat már olvashattátok egy másik cikkben vagy megnézhettétek videó formájában, az alábbi válogatásban pedig azokkal a sorozatokkal találkoztok, amelyeket a legjobban várunk (a dátumok a magyar premiert jelölik).

Sárkányok háza - augusztus 22. (HBO Max)

A Trónok harca nem olyan színvonalon zárult, ahogy a nézők várták, azonban az HBO-nak van lehetősége szépíteni, ugyanis jön az előzménysorozat, a Sárkányok háza, amely George R.R. Martin Tűz és vér című regényén alapul. A történet kétszáz évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik és a Targaryen családra fókuszál. Természetesen ezúttal sem maradunk ármánykodás, hatalmi harcok, szerelem, dráma és hasonló fondorlatok nélkül; Martin azt ígéri, hogy erős, zsigeri és komor lesz, akár egy Shakespeare-tragédia… csak éppen sárkányokkal. Ehhez pedig többek között olyan színészek fognak asszisztálni, mint Matt Smith (Doctor Who) és Rhys Ifans (A csodálatos Pókember).

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi - szeptember 2. (Amazon Prime)

Az Amazon eddigi legnagyobb és legköltségesebb vállalkozása az, hogy betekint A Gyűrűk Ura trilógia előzményeibe, amit nehezít, hogy a Szilmarilok felhasználási jogával nem rendelkezik. A Tolkien fantasy-világába való visszatérés azonban így is lenyűgözőnek és érdekesnek ígérkezik a Másodkor Középföldéjébe, ráadásul olyan közkedvelt karakterek fiatalabb verzióival is találkozhatunk majd, mint Galadriel (Morfydd Clark) és Elrond (Robert Aramayo). Nem marad ki a sztoriból a tünde kovács, Celebrimbor (Charles Edwards) sem, akit jól ismerhetnek a játékosok, hiszen a Middle-earth: Shadow of Mordor és Shadow of War videojátékokban fontos szerepe volt.

Cobra Kai 5. évad - szeptember 9. (Netflix)

Az 1984-es A karate kölyök mára kultklasszikussá vált, amire jóleső nosztalgiával gondolnak vissza a rajongók, a Netflix sorozata, a Cobra Kai pedig erre a bázisra és érzésre épít. Az eredeti karakterekkel és színészekkel, napjainkban folytatódik a történet, amelyben továbbra is Daniel Larusso (Ralph Macchio), Johnny Lawrence (William Zabka) és John Kreese (Martin Kove) a főbb szereplők, ám a negyedik évaddal visszatért egy olyan figura, aki alaposan felforgatta a status quót. Ő Terry Silver (Thomas Ian Griffith), aki a legutóbbi évadban szépen fokozatosan mutatta ki a foga fehérjét, a következő szezon pedig neki köszönhetően minden eddiginél izgalmasabbnak ígérkezik.

Star Wars: Andor - szeptember 21. (Disney+)

A Zsivány Egyesben megismert Cassian Andor (Diego Luna) nem rendelkezik akkora rajongótáborral, mint Obi-Wan Kenobi vagy Ahsoka Tano, ám hozzájuk hasonlóan mégis megkapta a lehetőséget rá, hogy egy önálló sorozatban térjen vissza. Az Andor sorozatból megismerhetjük majd a karakter kalandját, amint próbálja kideríteni, hogyan válhat az univerzum hasznára, valamint a Birodalom elleni felkelés kialakulását, a bolygók és azok lakóinak csatlakozását. A 12 epizódos évadban a címszereplőn kívül helyet kap Mon Mothma (Genevieve O'Reilly) és Forest Whitaker (Saw Gerrera) is, de Diego Luna korábban azt is elmondta, hogy számíthatunk még további ismerős arcok felbukkanására. Eredetileg augusztus végén került volna fel a Disney+-ra, de végül szeptember végére csúsztatták

Cyberpunk: Edgerunners - szeptember (Netflix)

A Cyberpunk 2077 világával nem volt probléma, abban élvezet volt elmerülni, ezt pedig megtehettük már olyan kísérősztorikban is, mint például a Trauma Team képregény. Ezúttal egy Netflixre tervezett és a CD Projekt RED által felügyelt animében ismerhetjük meg egy utcakölyök történetét tíz részen keresztül, akinek az életkörülményei ismerős lehet azoknak, akik a Street Kid hátteret választották a videojátékban. A Studio Trigger egyedi látványvilágú alkotását Hiroyuki Imashi (Gurren Lagann, Kill la Kill, Promare) rendezte, a zenékért pedig a Silent Hill komponistája, Akira Yamaoka felel, szóval minden adott ahhoz, hogy valami különleges szülessen.

The Midnight Club - október 7. (Netflix)

Mike Flanagant okkal nevezhetjük napjaink egyik legígéretesebb rendezőjének olyan projektekkel a háta mögött, mint A Hill-ház szelleme vagy éppen az Álom doktor, a Netflix-szel kötött partnerségének köszönhetően pedig hamarosan újra megmutatja, hogy mennyire tudja ránk hozni a frászt. Új sorozata Christopher Pike regényét, a The Midnight Clubot veszi alapul, amelynek középpontjában öt halálos betegséggel küzdő fiatal áll, akik egy egészségügyi intézményben töltve hátralévő napjaikat minden éjszaka összegyűlnek, hogy horrortörténeteket meséljenek egymásnak. A hátborzongató sztori, Flanagan tapasztalata és a fiatal tehetségek bizonyítási vágya egy remek sorozatot eredményezhet, kíváncsian várjuk, hogy mit sikerül kihozni a koncepcióból.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Willow - november 30. (Disney+)

Az 1988-as, Ron Howard rendezésében és Warwick Davis főszereplésével készült Willow második részéről már pár éve pusmogtak Hollywoodban. Eredetileg moziba szánták, azonban többek között a streaming háború miatt Disney +-ra valósult meg sorozatként, méghozzá Stephen Woolfendennel (Poldark, Outlander) a kamerák mögött. A rajongók ismerős karakterekkel is találkozhatnak majd, hiszen visszatér Davis Willowként és Joanne Whalley is Sorshaként (sajnos Val Kilmer az egészségi állapota miatt kimaradt), rajtuk kívül pedig olyan új arcokat köszönthetünk, mint Tony Revolori (A Grand Budapest Hotel), Erin Kellyman (A Sólyom és a Tél Katonája) és Ralph Ineson (Az Északi). Az előzetes alapján varázslatos kalandban lesz részünk, és a látványra sem lesz panasz.

Dragon Age: Absolution - december (Netflix)

Türelmetlenül várjuk, hogy a Dragon Age: Inquisition folytatásával ismét fejest ugorhassunk a BioWare fantáziavilágába, de a Dragon Age: Dreadwolf megjelenésére valószínűleg még jó ideig várnunk kell. Szerencsére addig sem marad újdonság nélkül a franchise, ugyanis még idén befut a Netflixre az Absolution alcímet viselő animációs sorozat, amely cselekményének Thedas azon szeglete ad otthont, amit a mágusok tartanak a markukban: Tevinter. A projekt felett Mairghread Scott (Magic: The Gathering) bábáskodott showrunnerként, a történet pedig a lore-ból alaposan merítve felvonultat majd elfeket, mágusokat, qunarikat, vörös templomosokat és démonokat is, számos új karakterre számíthatunk. A széria a BioWare-rel együttműködve készült.

The Witcher: Blood Origin - 2022 (Netflix)

Henry Cavill egyértelműen remekel Ríviai Geraltként, az előfizetők pedig szeretik őt és Andrzej Sapkowsi fantasy-világát is, így nem meglepő, hogy a Netflix adaptációja már kapott két évadot, jelenleg pedig a harmadikat forgatják. A két szezon közötti űrt egy spin-off sorozattal tervezi kitölteni a vállalat, méghozzá egy előzménnyel: 1200 évvel járunk majd Ciri, Geralt és Yennefer egyesülése előtt, és megmutatják nekünk, hogy milyen események formálták a világot olyanná, amilyennek ismerjük. A Szférák Együttállása mellett a tündék és emberek kezdeti konfliktusait, valamint a vajákok kasztjának megszületését is érinti majd a széria, szóval izgatottan várjuk a végeredményt.

Wednesday - 2022 (Netflix)

Tim Burton olyan egyedi stílussal rendelkezik, amit ezer közül is felismernek a nézők, elég csak a Karácsonyi lidércnyomásra, az Ollókezű Edwardra vagy a Charlie és a csokigyárra gondolni. Éppen ezért dobbant nagyot a rajongók szíve, mikor kiderült, hogy a kultikus Addams Family netflixes kiruccanásáért Burton felel rendezőként és executive producerként: a projekt a galád család legidősebb gyermekére, Wednesdayre (Jenna Ortega - Sikoly, X) fókuszál, a nyolc részesre tervezett évad a karakter Nevermore Akadémián töltött éveit mutatja be. A rebootnak is beillő produkció további szerepeiben feltűnik még Catherine Zeta-Jones (Morticia Addams), Luis Guzman (Gomez Addams), Isaac Ordonez (Pugsley Addams), Gwendoline Chtistie és az 1991-es Addams Family film Wednesdaye, Christina Ricci is, de persze nem maradhat ki Izé, vagyis az élő kézfej sem a mókából.

Ti mely sorozatokat fogjátok biztosan megnézni ezek közül? Mivel bővítenétek még a listánkat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)