Hirdetés

10 régi Marvel-színész, akinek visszatérése sokkoló lehetne az MCU-ban

|

Komolyan vehetetlen ötletekkel segítünk felkészülni az MCU jövőjére: úgy tűnik, nemhogy új trendnek nézünk elébe, de ez a talán már kezdetét is vette.

Hirdetés

Figyelem, a cikk spoilereket tartalmaz a WandaVision 5. epizódjának cselekményével kapcsolatban!

Még mi is egyelőre csak pislogni tudunk a Disney+-os WandaVision legutóbbi epizódjának vége után - megtörtént ugyanis az, ami idáig inkább csak kósza castinghírek és duruzsolások szintjén létezett a Marvel Moziverzumban. A következő bekezdéstől tényleg a szóban forgó szériából spoilerezünk, szóval csak óvatosan!

Szóval az a helyzet, hogy visszatért az Elizabeth Olsen játszotta Wanda Maximoff ikertestvére, Pietro, azaz Higanyszál - csak épp nem Aaron-Taylor Johnson, hanem a Fox stúdió X-Men-filmjeiben Peter Maximoffot, tehát úgyszintén Higanyszálat játszó Evan Peters játékában.

Egyelőre a sorozat is csak annyit mondott ki, hogy Wanda "újracastingolta" a Bosszúállók: Ultron korában elesett testvérét sitcomként létező kis világában. Mindenesetre olybá tűnik, a WandaVisionnel nagyon is kezd elmosódni a határ a Disney egyengette MCU, valamint más cégek (Fox, Sony, Netflix, stb.) Marvel-címei és világai között, ahogy azt a most forgó Pókember 3. körüli pletykák, illetve akár a Doctor Stange in the Multiverse of Madness címe is idáig sejtette velünk.

Hirdetés

Ez nem az a cikk lesz, ahol megmagyarázzuk, mit keresett Peters a szériában, ahhoz még nekünk is rá kell pihennünk a látottakra. Mi most inkább arra vállalkoztunk, hogy melyik másik 10, filmes pályafutása alatt többek által is megformált Marvel-karaktert lehetne úgy be- vagy visszavezetni az MCU-ba annak korábbi színészével, hogy az mindenkit lesokkoljon - és itt most a hangsúly a sokkon van, nem a földhözragadt, tök komolyan vehető ötleteken.

Tobey Maguire és Andrew Garfield mint Pókember

Oké, elnézést, nem volt túl kreatív rögvest a rajongói kívánságlista legnagyobb befutóival nyitni az összeállítást, pláne azután, hogy nem is kis susmus folyik arról, hogy mind Tobey Maguire, mind Andrew Garfield beköszönhet Tom Hollandnál a Sony és a Marvel Studios harmadik közös Pókember-filmjében, ami amúgy is tobzódni látszik mindenféle visszatérőkben, karakterekben meg multiverzális őrületekben. A gyártók vagy a közreműködők máig nem erősítették meg bármelyikük csatlakozását, ezért is van most még helyük a listán. Világ Pókemberei, egyesüljetek!

Willem Dafoe mint Zöld Manó

Ha már Pókember, akkor gondolkozzunk már egy kicsit józan ésszel is: ha úgyis tudjuk Willem Dafoe-ról, hogy Zöld Manóként, meg úgy általában mint színész is roppantmód szórakoztató, akkor miért kell itt helyette Jamie Foxx Elektrójával erőlködni? Rendben, talán mellette és Alfred Molina Doktor Octopusa mellett is simán megfér a színészzseni a készülő Pókember-folytatásban, legalábbis reméljük, hogy ha a Marvelnél már tényleg napirendre került a kérdés, úgy nem Dane DeHaan neve jött szóba, mert akkor Dafoe-féle grimasszal fogunk végérvényesen begolyózni.

Ben Affleck mint Daredevil

Nos, talán ennél a pontnál már rájöhetettek, hogy azért nem gondoltuk halálosan komolyan ezt a listát. Valóságos mestertrollá avanzsálódhatna Kevin Feige stúdióvezér, ha a Daredevil (vele együtt netflixes megformálója, Charlie Cox) MCU-beli színre lépésének pletykáira rákontrázva tényleg visszahozná a Fenegyereket, csak éppenséggel Ben Affleck megformálásában. Mondjuk szegény Gézának nem biztos, hogy magánéleti problémái, illetve Batmanként töltött DC-s évei után pont a Marvel robusztus gépezete hiányozna most a mindennapjaiba - de hátha valami befolyásosabb Disney-fejes rálel a mi kis írásunkra, hogy, izé, inspirálódjon belőle.

Terrence Howard mint James Rhodes

Talán még az MCU-ban jártasabbak is könnyedén megfeledkeznek róla, hogy az eredeti James Rhodes, Terrence Howard csupán egyetlen Vasember-film erejéig feszíthetett az MCU-ban. Állítólag részben őrületesen magas gázsijának lefaragása, részben a forgatáson nyújtott teljesítménye és viselkedése miatt váltották le őt Don Cheadle-re (az igazságot máig homály fedi), aki azóta Hadigép vasruháját is megkapta, sőt, Armor Wars címen immáron saját sorozatot is készítenek neki. Ebben Rhodesnak Tony Stark rossz kezekbe került technológiájával kell szembenéznie - mekkora lenne már (vagy mennyire fájna), ha ilyen-olyan okok miatt saját, Terrence Howard-arcú múltja is kísértené?

Edward Norton mint Hulk

A Marvel Moziverzum eredetileg Edward Nortonnal indította el Bruce Banner pályafutását, sőt, a színész akkoriban a Christopher Nolan-féle Sötét Lovag-filmeket megidéző, sötétebb Hulk-eredettörténetet vázolt fel Feige-éknak - hogy aztán idővel megköszönjék az eddigi közreműködést, majd a szerepet némileg jobban felpezsdítő Mark Ruffalóval állapodjanak meg inkább a továbbiakban. Visszanézve nem úgy tűnik, hogy Norton nagyon elcsüggedt volna a Marvel döntése miatt, de mindegy is: azért csettintenénk egyet, ha vagy a karakter rokonáról szóló She-Hulk sorozatban, vagy bárhol máshol ellőnének a castingosok valami jófajta poént a két színésszel.

Patrick Stewart mint Charles Xavier

Mint ismeretes, Feige-ék már javában azon dolgoznak, hogy egy nap az anno a Fox stúdió égisze alatt filmre vitt mutánsokat, az X-Ment is beemeljék saját univerzumukba. Azt ne feledjük, hogy Wanda ide, Pietro oda, mutánsok még nem szerepeltek az MCU-ban, hiszen a név jogai az azóta a Disney által felvásárolt Foxnál tanyáztak (bár ha úgy vesszük, Evan Peters megjelenésével végül is a WandaVision mutatott először mutánst). Ez hamarosan változni fog, de hogy miképp mutatkozik majd be az X-Men, az egyelőre nagyon jó kérdés. Ha véletlenül a Fox-féle, alaposan megfacsart, több idővonalas kánont is valahogy meg akarják jelentetni, úgy akár Patrick Stewart X Professzorának is helyet adhatnának, még ha az a Logan - Farkas után tényleg kicsit bizarr lenne.

Ian McKellen mint Magneto

És ha már Xavier, abszolút adná magát, ha Stewarttal együtt McKellent is meghívnák egy (Az eljövendő múlt napjai utáni újabb) jutalomjátékra. Szinte biztos amúgy, hogy az X-Ment Farkasostul, Rozsomákostul, Loganestül, Wolverine-estül újracastingolják, de ha esetleg Feige-ék mégis a fejükbe vették, hogy bármilyen mértékben is fejet hajtanak a korábbi színészek előtt, akkor azért nem bánnánk, ha James McAvoyért és Michael Fassbenderért cserébe inkább "csak" a rangidőseket rángatják kamerák elé.

Halle Berry mint Ciklon

Még mielőtt végképp magukra hagynánk a mutánsokat, nézzük át egy picit az eredeti filmes csapatot is, közülük is azokat, akiket a későbbi X-Men-filmekben is láthattunk fiatalabb formájukban (mert ugye komolytalan listánk egyetlen, véresen komolyan vett szabályának hála Hugh Jackman neve most nem ér). Jópofa lenne például Küklopsz, azaz James Marsden, esetleg akár Jean Grey, tehát Famke Janssen cameója is, de igazán nagyot mindenképp Halle Berryvel lehetne menetelni. Bárhogy is alakul Ciklon és az előbbi két karakter sorsa az MCU-ban, azért végső soron nagyon reméljük, hogy a Marvelnél is maximum csak geg szintjén vetnek latba korábbi neveket. Ugye?!

Chris Evans mint Fáklya

Az Affleck-Daredevil-féle castinghoz hasonló szívatás lenne, ha a "Hoppá: Chris Evans mégis visszatérhet Amerika Kapitányként" hírünkből végül csak annyi lenne igaz, hogy a színész tényleg a visszatérésről tárgyalt - csak nem Amerika Kapitányként, hanem Fáklyaként, akit a 2005-ös és 2007-es Fantasztikus Négyes-filmekben is eljátszott. Mert hát ugye a Marvel Studios ehhez a szupercsapathoz is filmet fabrikál éppen, és egyelőre csak a rendező személye ismert. Mondjuk ez azért már viccnek is kicsit erős lenne, de ó, hány castinghír hökkentett már meg minket hasonlóképpen!

Dolph Lundgren mint a Megtorló

Tessék, egy csont azoknak is, akik a múlt évezred, mondjuk úgy, kifogásolhatóbb Marvel-filmjeiből követelnének vissza régi motorost. Megtorlóként természetesen nemcsak Jon Bernthalt, Thomas Jane-t vagy Ray Stevensont, hanem a jó öreg Dolph Lundgrent is láthattuk már, méghozzá az 1989-ben debütált - és mi kérünk elnézést a magyar címért - A Büntetőben. Lundgren játékában bevezetni Frank Castle-t az MCU-ba, na az lenne igazán büntető!

Reméljük azért, hogy csak módjával valósulnak majd meg elemek a fentebb leírtakból (előre is elnézést, ha bármelyikük is beteljesülne), addig is, kommentben várjuk további ötleteiteket, kívánságaitokat és miegymást!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)