Hirdetés

111 évesen elhunyt Ruthie Tompson, a Hófehérke és a hét törpe animátora

|

Az 1937-es Hófehérke és a hét törpével kezdte karrierjét, utána még hosszú ideig dolgozott a Disney-nél.

Hirdetés

Robert Iger, a Disney fejese az animáció igazi legendájának nevezte a most elhunyt Ruthie Tompsont, aki valóban több generáció kedvenc mesefilmjein hagyta ott keze nyomát.

A Disney "Ink & Paint" részlegében dolgozó Tompson többek között olyan produkcióban működött közre, mint az 1937-es Hófehérke és a hét törpe, az 1940-es Pinocchio és Fantázia, a '41-es Dumbo, az '59-es Csipkerózsika, a '70-es Macskarisztokraták, vagy épp a '73-as Robin Hood.

Hirdetés

Tompson egészen hihetetlen kort élt meg, 111 évesen hagyott most itt bennünket. Iger az alábbi sorokkal búcsúzott tőle.

Tompson világ életében nagyon humoros hölgy volt, 110. születésnapja alkalmából például megkérdezték tőle hosszú élete titkát, mire nemes egyszerűséggel annyit felelt: "Vámpír vagyok!".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)