Hirdetés

120 éves börtönbüntetést kapott annak a szektának a vezére, aminek a Smallville színésznői is tagjai voltak

|

Piramisjáték, szexrabszolgák beszervezése - sokkoló vádak a szekta ellen, Allison Mack is börtönbe kerülhet.

Hirdetés

Két éve robbant hatalmasat a botrány az NXIVM nevezetű szekta körül, a szervezetről ugyanis kiderült, hogy nem csak piramisjátékként működik, és durván kihasználja a tagokat anyagi téren (dollárezrekért lehetet magasabbra jutni a szektán belüli ranglétrán), hanem ennél sokkal komolyabb vádak is elhangzottak.

Az ügyben érintetté vált a Smallville tévésorozat két színésznője, Allison Mack és Kristin Kreuk is - az előbbi hölgy Chloe Sullivant, míg az utóbbi Lana Langet alakította a Superman fiatalkorát feldolgozó szériában.

Hirdetés

Kreuk ugyan tagja volt a csoportnak, de később otthagyta a szektát, Mack viszont egészen a végsőkig, konkrétan letartóztatása napjáig tag maradt, a vádak szerint pedig aktívan részt vett abban, hogy a szekta vezére, Keith Raniere szexrabszolgákat szerezzen: rá kellett venni a tagokat (avagy "szolgákat") arra, hogy lefeküdjenek a magát csak mesternek hívató vezetővel.

A szövevényes ügy egyik részének végére most pont került, ugyanis az NXIVM szekta vezérét, Keith Raniere-t bűnösnek találták, a vádak alapján összesen 15 áldozata volt. A sokkoló részletekre most nem térnénk ki külön, legyen elég annyi, hogy az új tagoknak, a kvázi "szolgáknak" nem csak le kellett feküdnie Raniere-rel, hanem meg is billogozták őket. 

Keith Raniere, az NXIVM szekta vezetője

Bár Raniere ügyvédei abban reménykedtek, hogy ügyfelük meg fogja úszni mindösszesen 15 év börtönnel, végül nem így lett:

a bíróság 120 év börtönre ítélte az NXIVM vezetőjét, aki immár teljesen bizonyos, hogy egész életét a rácsok mögött fogja leélni. 

Allison Mack esetében viszont még nem zárult le az ügy, az egykori színésznő jelenleg az ítélethirdetést várja. Mivel ő szervezte be Raniere áldozatait, és pontosan tudta, mi fog történni a lányokkal, nem sok jóra számíthat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)