Hirdetés

130 éve született H. P. Lovecraft

|

Bizony, ma ünnepelné 130. születésnapját Cthulhu apukája.

Hirdetés

Egészen pontosan 130 évvel ezelőtt, 1890. augusztus 20-án született meg Howard Phillips Lovecraft amerikai író, költő, publicista, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, H. P. Lovecraft. Lovecraftot egyedi hangulatú horrornovellái tették igazán ismertté, művei közül valószínűleg a Cthulhu hívása csenghet az olvasók többségének ismerősen. 

Hirdetés

Lovecraft rémtörténeteinek sajátos világát számos videojáték vette alapjául az évek során. Ilyen volt például a 2018-ban megjelent, és sajnos több sebből is vérző Call of Cthulhu, a tavaly nyáron kiadott The Sinking City, ami végül még kevésbé sikerült rózsásan, illetve a 2019 szeptemberében megjelent Stygian: Reign of the Old Ones, ami viszont már erősen ajánlott nem csak Cthulhu híveinek, hanem úgy általában az RPG-rajongóknak is.

Kétségtelenül sokkal szegényebb lenne az egész horror műfaj, a regények olvasói és a videojátékok kedvelői is, ha a 130 évvel ezelőtt megszületett H. P. Lovecraft nem alkotott volna. 

Nektek melyik a kedvenc Lovecraft-ihletésű videojátékotok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)