Hirdetés

14 évvel a halála után mutatják be Roy Scheider legutolsó filmjét

|

A cápa sztárja 2008-ban hunyt el, de a technológia csak mostanra tette lehetővé a búcsúját.

Hirdetés

A kétszer is Oscar-díjra jelölt amerikai színész, Roy Scheider közel száz projektben vett részt pályafutása során, legismertebb szerepe egyértelműen a Steven Spielberg rendezésében készült A cápa volt, de olyan kultikus darabok is köthetők a nevéhez, mint a Francia kapcsolat, a Mindhalálig zene és a Kék villám.

A 2000-es években felbukkant többek között a Harmadik műszak sorozatban, láthattuk a Thomas Jane-féle Megtorlóban és vendégszerepelt a Family Guy-ban is. 2004-ben rákot diagnosztizáltak nála, és bár részesült csontvelő-átültetésben, 2008-ban feladta a szervezete a küzdelmet. A legutolsó bemutatott filmje a 2009-es Justice/Vengeance volt, viszont van egy projekt, amit nem sikerült befejeznie a halála előtt. 

Hirdetés

A Beautiful Blue Eyes történetében Scheider egy nyugdíjas New York-i rendőrtisztet alakít, aki a Németországba utazik, hogy meglátogassa elhidegült fiát. Ott felfedezi hogy a gyermekének szomszédja az a náci tiszt, aki a holokauszt idején Lengyelországban megölte a családját. Ezzel szembesülve a fia bevonásával megpróbálja elérni, hogy a tiszt megfizessen a bűneiért.

A filmet június 10-én mutatják be világszerte egy jótékonysági vetítést követően, amelyre a Beautiful Blue Eyes-t forgalmazó cég, a Moviefarm társalapítója, Martin Myers nagyon büszke: 

"A Beautiful Blue Eyes egy lebilincselő thriller, amely azt a kérdést járja körül, hogy mit tett volna egy holokauszt-túlélő, ha találkozik a családját meggyilkoló nácival. Megtiszteltetés számomra, hogy Roy Scheider lélegzetelállító utolsó előadását a Moviefarm első forgalmazásaként eljuttathatjuk a globális közönséghez."

Hogy miért kellett 14 évet várni Scheider halála után a film bemutatásával? Az információk szerint a színész befejezte annak idején a forgatást, azonban technikai problémák miatt sok jelenetet újra kellett volna forgatni, viszont mire erre sort került volna, Scheider elhunyt. Ennek következtében a produkciónak addig kellett várnia, amíg a technológia olyan szintre fejlődik, hogy képesen legyenek a színész arcvonásait és mimikáit élethűen újrateremteni a szóban forgó jelenetekhez.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A legújabb CGI-fejlesztéseknek köszönhetően ez megoldódott, így azt a módszert használták, amivel Carrie Fisher Leia hercegnőjét is "visszahozták" a Zsivány Egyesben vagy éppen megfiatalították Mark Hamill Luke Skywalkerjét a The Mandalorian második évadában. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)