Hirdetés

18 napig bolyongott A Gyűrűk Ura egyik forgatási helyszínén két eltévedt túrázó

|

Az új-zélandi Kahurangi Nemzeti Park remek helyszín lehet A Gyűrűk Ura rajongóknak, de ha nem figyel az ember, Mordorban lyukadhat ki.

Hirdetés

Akik nagy rajongói a Tolkien fantasy regényei alapján készült filmeknek, azok bizonyára tudják, hogy rengeteg jelenetet Új-Zélandon forgattak le, így az ország egyes részei népszerű zarándokhelyek a Középföldére vágyóknak. Két túrázó épp ez egyik ilyen helyszínen való túrázás közben tévedt el, és csak 18 nap elteltével találtak rájuk. 

Hirdetés

A Kahurangi Nemzeti Park 4520 négyzetkilométeres területén számos gyönyörű táj várja a túrázókat. Jessica O'Connor és Dion Reynolds egy öt napos túrára érkeztek ide, azonban miután 9 nap elteltével sem tértek vissza a civilizációba, egyik ismerősük értesítette a hatóságokat. 

Mentőhelikopterek, keresőkutyák és túraszakértők bevonásával kezdték meg a kutatást a két fiatal után. Szerencsére mindketten megúszták a kalandot kisebb sérülésekkel. Egyébként aki szeretné meglátogatni Középföldét, Új-Zélandon inkább válassza Hobbitfalvát, ott jóval kisebb az esély az eltévedésre - persze ezzel még egyelőre csak tervezzetek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)