Hirdetés

20 színész, akit Marvel és DC Comics moziban is láthattunk

|

Nem is gondolnátok, hányan vannak a mozivilág hírességei között olyanok, akiket a Marvel és DC is elcsábított már egy vagy több szerepre.

Hirdetés

A Marvel és a DC, illetve egészen pontosan a mögöttük álló Disney és Warner Bros. gondosan megválogatják, hogy mely színészekre és színésznőkre osztják közkedvelt képregényes karaktereik szerepeit, és bár azt gondolhatnánk, lehet találni Hollywoodban annyi tehetséget, hogy ne legyen átfedés a két oldalon megfordult hírességek között, valójában az a helyzet, hogy nagyon is sok olyan színész létezik, akik Marvel és DC karaktereket is eljátszottak már az évek során. Most az ő névsorukat állítottuk össze.

Hirdetés

A listára olyan karakterek kerülhettek fel, akik Marvel és DC Comics (vagy az utóbbi kiadóhoz tagozódó Vertigo) képregényeinek filmadaptációiban szerepeltek. Éppen ezért nem esik szó mondjuk Scarlett Johanssonról, aki a Marvel mozikban Fekete Özvegyet alakította, ezen kívül viszont szerepelt még a Tétova tinédzserekben, a 2008-as The Spiritben, vagy épp legutóbb a Ghost in the Shellben.

Szintén ez a helyzet például Paul Bettanyval, aki a Marvelnél J.A.R.V.I.S. hangját szolgáltatta, valamint ő volt Vízió, ezen kívül viszont megkapta a koreai képregényen alapuló 2011-es A Pap címszerepét is. Ugyanakkor azon színészek esetében, akik helyet kaptak listánkon, tehát Marvel és DC mozikban is láthattuk őket, megemlítjük még a további képregényes szerepeiket is. A gyors magyarázat után viszont csapjunk is bele, mert elég hosszúra sikeredett a szóban forgó lista.

Adewale Akinnuoye-Agbaje

DC: Gyilkos Krok / Marvel: Algrim/Kurse

Adewale Akinnuoye-Agbaje brit színész és egykori divatmodell neve akár nyelvtörőként is tökéletesen funkcionálhatna, de esetünkben inkább az a fontos, hogy a 2016-os Suicide Squad - Öngyilkos osztagban és a 2013-as Thor: Sötét világban is láthattuk őt. A DC Comics csapatfilmjében mondjuk nem könnyű felismerni, hiszen az emberek és krokodilok között félúton megrekedt Gyilkos Krokot alakította. A második Thor filmben egy Algrim nevezetű sötét tünde szerepe jutott neki, ez a karakter egyébként Kurse nevezetű lénnyé válik a mozi egy bizonyos pontján.

Ben Affleck

DC: Batman / Marvel: Fenegyerek

Ben Affleck képregényes pályafutása a 2003-as Daredevil - A fenegyerekkel indult, amelyet egyes Marvel-rajongók kifejezetten kedvelnek, mások pedig rettentően utálnak. Tény, hogy Affleck Batmanként jóval könnyebben beégett az emlékezetünkbe, bár egyesek Denevérembernek sem kedvelték őt túlzottan. Ebben a szerepben egyébként először a 2016-os Batman Superman ellen - Az igazság hajnalában láthattuk őt, majd ugyanebben az évben jutott neki egy gyors cameo is a Suicide Squad - Öngyilkos osztagban, illetve 2017-ben nem maradhatott ki Az Igazság Ligájából sem. Sajnos (vagy szerencsére, ezt mindenki döntse el maga) többé már nem láthatjuk őt denevérjelmezben, Affleck elvileg teljesen maga mögött hagyta Batman szerepét. Gotham City köpenyes igazságosztóját legközelebb Robert Pattinson kelti majd életre 2021-ben.

Chris Evans

DC: Jensen / Marvel: Amerika Kapitány, Fáklya

Sokan meglepődtek azon, hogy a Marvel Studios épp Chris Evanst választotta Amerika Kapitány szerepére, elvégre korábban a Fox égisze alatt készült első két Fantasztikus Négyes filmben ő alakította Johnny Stormot, azaz Fáklyát, és ugyebár mindketten Marvel karakterek. Igazából persze ez sosem jelentett valódi gondot, hiszen két teljesen különálló filmes univerzumról beszélünk. Marveles alakításai mellett a DC filmjeiből sem maradt ki, a 2010-es Vesztesek bosszújában ő kapta Jensen szerepét - ez a film egy Vertigo képregényen alapult, és elő fog még kerülni listánk több versenyzője esetében is.

Evans ezen szerepein túl látható volt még Lucas Lee-ként a Scott Pilgrim a világ ellenben, főszerepet kapott a francia képregény alapján készült Snowpiercerben, és ő volt a szinkronhangja Casey Jonesnak a 2007-es TMNT - Tini Nindzsa Teknőcök animációs filmben. Összesen hat képregényes szerepével Chris Evans bizony rekordernek számít.

Djimon Hounsou

DC: Shazam (a varázsló); Ricou (a halászkirály), Féléj / Marvel: Korath

DC Comics fronton Djimon Hounsou összesen három filmben is szerepet kapott: legutóbb a Shazam!-ban láthattuk őt a varázslóként, de az Aquaman moziban is szerepelt, bár itt jóval nehezebb volt kiszúrni őt, elvégre a teljesen elmaszkírozott halászkirályt alakította. Végezetül még a 2005-ös Constantine, a démonvadászban is jutott neki pár jelenet, talán még emlékeztek is rá, mint Féléj. A Marvel oldalán már jóval egyszerűbb a helyzet, itt egy kree harcost, Korathot alakította, aki első körben a 2014-es A galaxis őrzőiben tűnt fel, majd a 2019-es Marvel Kapitányban is láthattuk őt.

Az Icon Comics kiadásában megjelent Kingsman képregénysorozat kapcsán is szót kell ejtenünk a színészről, hiszen a többszörösen elhalasztott King's Man: A kezdetek moziban is szerepelni fog, egy Shola nevezetű karaktert alakít. Mindezeken felül a 2004-es Blueberry - A fejvadász című, ugyancsak egy klasszikus képregényen alapuló filmben is láthattuk őt, itt Woodheadnek nevezték a karakterét. A King's Man: A kezdetek megjelenését követően Djimon Hounsou fel fog zárkózni Chris Evans mellé, és immár ő is hat képregényes szereppel büszkélkedhet majd.

Halle Berry

DC: Macskanő / Marvel: Ciklon

Bár szinte minden képregényrajongó szeretné kitörölni emlékezetéből a 2004-es A Macskanőt, azért nekünk így is meg kell említenünk, hogy Halle Berrynek jutott ebben a hírhedt moziban a főszerep. Szerencsére azonban kellemes emlékeink is kötődnek hozzá, ugyanis 2000 és 2014 között összesen négy alkalommal láthattuk őt az X-Men mozikban mint Ciklon - a karaktert a magyarul megjelent képregényekben ugyebár Viharnak hívták, ez ne tévesszen meg senkit sem.

2017-ben az ugyancsak a képregényadaptációk közé sorolható Kingsman: Az aranykörben is feltűnt, mint Gyömbérke - az eredeti verzió szerint Ginger Ale.

Hugo Weaving

DC: V / Marvel: Vörös Koponya

Ugyan a filmben maszk fedi, azért nem át tudni, hogy az Alan Moore és David Lloyd V mint Vérbosszú című képregényén alapuló filmadaptációban Hugo Weaving alakította a Guy Fawkes álarcot viselő V-t. Weaving számára a Marvel filmes univerzuma sem ismeretlen, hiszen a 2011-es Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban ő volt Johann Schmidt, vagyis a Vörös Koponya. Érdemes megjegyezni még, hogy sajnálatos módon többé nem tért már vissza ebben a szerepben, így az utolsó Bosszúállók mozikban már más alakította a kozmikus lénnyé, egyben a Lélek Kő őrzőjévé avanzsált Vörös Koponyát.

Idris Elba

DC: Roque / Marvel: Heimdall, Moreau

Ismét vissza kell kanyarodnunk a korábban is említett 2010-es Vesztesek bosszúja mozihoz, és már most elárulhatjuk, hogy nem utoljára esik szó róla a listánkban. Idris Elba ebben a filmben egy Roque nevű karaktert játszott el, közben pedig a Marvel mozikban is fontos szerep jutott neki, ő lett a hét világot folyamatosan figyelő Heimdall. Heimdall-lal találkozhattunk az eddig megjelent mindhárom Thor filmben, valamint a Bosszúállók: Ultron korában és a 2018-as Bosszúállók: Végtelen háborúban is. Mivel utóbbiban Idris Elba karaktere életét vesztette, elég valószínű, hogy többé nem bukkan fel asgardi istenségként. Valószínűleg minden Marvel-rajongó kitörölné szíve szerint az emlékezetéből, de A szellemlovas 2 - A bosszú ereje című filmben is láthattuk Elbát, itt egy Moreau nevezetű karaktert alakított.

J.K. Simmons

DC: Gordon felügyelő / Marvel: J. Jonah Jameson 

J.K. Simmons először az első, Sam Raimi-féle Pókember trilógiában kapta meg J. Jonah Jameson, a Hírharsona napilap könnyen felpaprikázható vezetője szerepét, de nagy meglepetésünkre a Pókember: Idegenben legvégén ugyanebben a szerepben láthattuk viszont őt, remélhetőleg pedig a folyatásban is visszatér majd. Ezzel párhuzamosan a DC-s Az Igazság Ligájában is felbukkant, ott nem mást, mint Gordon felügyelőt játszotta el.

James Marsden

DC: Richard White / Marvel: Küklopsz

James Marsden kapcsán valószínűleg szinte mindenkinek az X-Men filmek Küklopsza jut az eszébe, ami nem is csoda, hiszen számos alkalommal újrázott ebben a szerepben. Pedig bizony DC fronton a 2006-os Superman visszatérben is felbukkant, egészen pontosan Richard White-ot alakította, aki nem volt más, mint a Daily Planet főszerkesztőjének unokaöccse, egyben Lois Lane új párja.

A lista még nem ért véget, lapozz a folytatásért!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)