Hirdetés

2017-ben a filmplakátok készítői megőrültek?

|

Több hollywoodi blockbuster is olyan ocsmány posztert kapott az utóbbi időben, hogy ideje megállnunk egy pillanatra, hogy végignézzük a kutyaütő grafikusok ámokfutását.

Hirdetés

Tökéletesen megértem, hogy nehéz feladatuk van a nagy költségvetésű mozifilmek plakátjaiért felelős szakembereknek, hiszen általában rengeteg fontos karaktert akarnak egyszerre a képre zsúfolni, ezt pedig nehéz úgy megoldani, hogy az embernek ne folyjon ki a szeme. Máskor csak egyetlen hősre koncentrálnak, de ekkora a megfelelő póz kiválasztása lesz a gond, nem nézhet mindenki keményen vissza ránk a válla fölött. Idén tényleg úgy tűnik, hogy a grafikusoknak sikerült különösen túltolniuk a furasági faktort. 

Be kell vallanom, én is bűnös vagyok. Olyannyira imádtam az első Bosszúállók film híres poszterét, hogy egy méretes vászonnyomatként hosszú ideig a nappalim falán díszelgett. Aztán teltek az évek és mikor már összeköltözünk az imádott nővel, aki most már ráadásul a feleségem is, felnyílt a szemem, és be kellett látnom, hogy tényleg kínosan aránytalanok a képen a karakterek - így lekerült a falról a "mestermű". Ha kikapcsolom magamban a rajongói géneket, akkor már nekem is feltűnik, hogy csúnyán eltolták a méretezést, így csak örülni tudok, hogy párom felhívta erre a figyelmemet. A Bosszúállók: Ultron kora esetében pedig már olyan magas szintre húzták a kezdő Photoshop-felhasználók szintjét idéző megoldásokat, hogy azt a képet magamtól rángattam volna le bárhol is látom meg.

A jelek szerint idén vagy szabadságra mentek a tehetségesebb hollywoodi grafikusok, vagy a stúdiók a teljes érdektelenség posványába süllyedtek. A Black Panther mozi első hivatalos posztere volt az a pont, ami engem is véglegesen kiégetett. A GSO komment szekciójában ti sem hagytátok szó nélkül ezt a giccses kreációt, amit teljes mértékben meg tudok érteni. Ha esetleg valakinek kimaradt volna a trónon csücsülő cicafiú, akkor gyorsan mutatom, ezt vétek lenne kihagyni.

Mivel rövid időn belül ez a sokadik ilyen emberiség ellenes bűntett, úgy döntöttem, előkeresek pár hasonló grafikai fekete lyukat, elvégre, ha egyszer már meg akarunk botránkozni, akkor csináljuk is rendesen. Nem kellett sokáig kutatnom, a legújabb Transformers epizód rögtön két szerencsétlen munkadarabbal is szolgált. Az első az a napokban befutott Az utolsó lovag poszter, aminek a közepét egy fénycsóva szeli ketté végtelenül esztétikusan. Űrdongó és Optimus fővezér hátterei tökéletesen ütik egymást, de ha ez nem lenne elég, akkor vessetek egy pillantást a Marky Mark könyökénél tanyázó szegény kis hobbitra is.

A második Transformers: Az utolsó lovag plakát talán még bántóbb, itt ugyanis gépek közötti konkrét erőszakot is láthatunk, legalábbis én nem tudom másnak vélni azt, amit Optimus művel. Jobb szó híján úgy írhatom körül az egészet, hogy a fővezér épp megkényszertransformerezteti az előtte álló két robotot.

Kanyarodjunk vissza egy pillanat erejéig a Marvel háza tájára. Az új Pókember film legelső filmplakátjai is úsztak a rajzfilmes hangulatban, a túlhúzott színeknek köszönhetően még azt is hihettük volna, hogy véletlenül egy új Pókember videojátékot látunk, és nem a hamarosan a mozikba kerülő Hazatérést. Végül ügyesen felülmúlták az említett képeket és összehegesztettek egy ilyen csodát. Van itt minden, mint a búcsúban: Pókember, Vasember és Keselyű szorozva kettővel. Egy kefirreklámnál is komolyabb munkát vár el az ember, ez azonban Photoshop első órai anyagnak tűnik. 

Az egyébként remek Logan sem marad ki a sorból, itt is kaptunk egy olyan posztert, ahol egy csöppet félrecsúsztak a dolgok. Az odáig rendben van, hogy mutánsokról szól a film, de ennek a szegény kislánynak hogyan lettek ilyen rendellenesen hosszú ujjacskái? 

Elvileg végre valahára magunk mögött tudhatjuk a Kaptár szériát, de azért az utolsó Resident Evil mozi még megörvendeztetett bennünket bámulatos plakáttal. Nagyjából úgy sikerült egymásra pakolni a kép rétegeit, ahogy egy ötéves ragaszt matricákat a füzetébe. Aggodalomra semmi ok, jön a reboot.

Salazar kapitány gusztusosan lebomló arca még egészen jól mutat, de az ötödik Karib-tenger kalózai mozi poszterénél sem működik a pici és nagy emberkék egymásra pakolása.

Végezetül, itt vannak még a Baywatch reboot viccesnek gondolt poszterei, ahol nem a grafikusok kattantak meg, hanem a kreativitás ment félre egy picit. Míg az első kép simán csak béna, a második már legalább arra jó, hogy csont nélkül belője, milyen témájú poénokra számíthat a néző.

Most rajtatok a sor, jöhetnek a szerintetek legbénább filmes poszterek, amiket kitermelt idén a szakma. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)