Hirdetés

Egy kutatás szerint nem feltétlenül káros a tévézés és videojátékozás a gyerekekre

|

Igen, már megint a brit tudósok, de most érdemes figyelni rájuk.

Hirdetés

Egy kutatás szerint nincs elég bizonyíték arra, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni a tévé és a játékok gyermekekre gyakorolt káros hatását.

Hirdetés

Egy a gyermekek egészségével foglalkozó szervezet, a The Royal College of Paediatrics and Child Health a napokban publikálta az Egyesült Királyság első, a képernyő előtt töltött idővel foglalkozó jelentését, ami a túl sok videojátékozással, tévézéssel vagy telefonozással kapcsolatos aggodalmaknak és azoknak jogosságának igyekezett utánajárni. A végeredmény viszont közel sem egyértelmű.

A jelentés szerint "nincs elég bizonyíték arra, hogy kijelenthessük a képernyő előtt töltött idő gyermekekre gyakorolt káros és ártó hatását, bármilyen életkorról is legyen szó". Ennek eredménye, hogy "lehetetlen" életkorokra leosztott időlimitet szabni a gyerekek számára. Helyette azt javasolják a szülőknek, hogy próbálják meg behatárolni egyénileg, hogy saját gyermekük fejlődését érintőleg mennyi az elfogadható időmennyiség a különböző kijelzők bűvöletében.

Továbbá arra is felhívja a figyelmet a jelentés, hogy a videojátékoknak már megvan a maga jól bejáratott korhatár-besorolási rendszere, ami segít megóvni a gyermekeket a számukra nem megfelelő tartalmaktól - természetesen ez csak szülői odafigyelés mellett működik.

A teljesség igénye nélkül annyival le tudjuk rövidíteni a tanulmányt, hogy a szervezet inkább arra bíztatja a szülőket, hogy figyeljenek oda gyermekükre és általános szankciók helyett egyéni szabályokat kialakítva óvják meg a fialatok fejlődését. Ez a hozzáállás pedig mindenképp szimpatikusabb, mint a videojátékok vagy akár a filmek felületes hibáztatása.

Ti mennyi időt töltötök játékkal vagy filmezéssel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)