Hirdetés

2023 legjobban várt filmjei 1. rész - A galaxis őrzőitől a Halálos irambanig

|

Két cikkbe zsúfoljuk a 2023-as év legvártabb mozis bemutatóit, ennek olvashatjátok most az első felét.

Hirdetés

Nem unatkoztak idén a mozi szerelmesei, hiszen olyan nagyszabású filmek érkeztek meg a vetítőtermekbe, mint az Avatar: A víz útja, vagy a Top Gun: Maverick. Streaming-fronton megörvendeztetett bennünket a Préda, vagy épp a Nyugaton a helyzet változatlan. A képregényrajongók örülhettek vagy épp bánkódhattak az új Batman, a Thor: Szerelem és mennydörgés, vagy a Doctor Strange az őrület multiverzumában miatt, és ne felejtsük el, hogy mémek terén is szegényebbek lennénk a Morbius bemutatása nélkül. 

Blockbusterek terén viszont a 2023-as év még az ideinél is keményebbnek ígérkezik. Annyi nagyszabású premierre számíthatunk jövőre, hogy kevés is lett volna nekik csupán egyetlen cikk, így két külön anyagban szedtük össze azokat a mozikat, amiket szerintük a legtöbben várni fogtok az előttünk álló esztendőben. A filmek ábécé-sorrendben követik egymást, nem toplistát készítettünk, szóval senki se nyúljon a szívgyógyszeréhez.

Hirdetés

A galaxis őrzői vol. 3.

James Gunn immár a DC Studios társvezetője, de ettől függetlenül még vár ránk tőle egy utolsó Marvel-mozi. A galaxis őrzői harmadik felvonásában régi adósságát fogja törleszteni Gunn, hiszen mindkét előző rész stáblistás jelenetében belengette Adam Warlock felbukkanását, most Will Poulter tényleg el fogja játszani a kozmikus Marvel sztorik egyik legfontosabb karakterét. A főgonosz viszont nem ő, hanem a Chukwudi Iwuji által alakított High Evolutionary lesz, ha minden igaz. A filmben visszatér az összes fontosabb csapattag, Gunnt ismerve pedig egy végtelenül szórakoztató, nagyon vicces, ugyanakkor érzelmektől sem mentes mozira számíthatunk. Nagyon bízunk benne, hogy méltó lezárást kap Gunn munkássága és a Marvel legszerethetőbb szuperhőscsapatának története.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

A februárban érkező A Hangya és a Darázs: Kvantumánia fogja megnyitni a Marvel filmes univerzum ötödik fázisát, ráadásul nem is akárhogyan. A film antagonistája ugyanis az a Kang lesz, akit ismételten Jonathan Majors alakít - először ugyebár a Loki sorozat első évadában bújt bele a karakter egyik verziójának a bőrébe, és aki kiemelten fontos szereplője lesz az egész MCU-nak - nem véletlenül érkezik majd 2025-ben Avengers: The Kang Dynasty címmel a következő Bosszúállók-film. A Kvantumániában újra láthatjuk a "Hangya-család" összes tagját, így az immár felnőtt Cassie Langet is, aki végre maga is szuperhőssé válik. Elvileg M.O.D.O.K. is felbukkan majd, de továbbra sem biztos, hogy Bill Murray alakítja-e őt, vagy két teljesen külön karakterről van szó.

A kis hableány

Már elég volt a szereposztás bejelentése ahhoz, hogy hatalmas vihart kavarjon a 2023-ban érkező élőszereplős A kis hableány. A filmben ugyanis a színes bőrű színész- és énekesnő, Halle Bailey kapta meg Ariel szerepét. A Rob Marshall rendezésében készülő film nem csak ezen a téren változtat, már a rövidke teaser is egyértelművé tette, hogy a hangszerelésen is módosítani fognak. Egyelőre csak Arielt láthattuk, de a szereplőgárda nem titok: Ariel apját, vagyis Triton királyt Javier Bardem alakítja, Eric herceg szerepét Jonah Hauer-King kapta, Ursula a tengeri boszorkány pedig Melissa McCarthy lesz. Teljesen új karakter lesz Ariel anyukája, Selina királynő, az ő szerepét Noma Dumezweni kapta meg. Awkwafina szinkronizálja majd Hablatyot, a sirályt, Daveed Diggs Sebastiant, a rákot, Jacob Tremblay pedig Ficánkát. A Disney élőszereplős feldolgozásai általában instant pénznyomdának bizonyulnak, májusban kiderült, hogy az új A kis hableány esetében is így lesz-e.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Aquaman és az elveszett királyság

Ahogy említettük James Gunn a jövőben már nem a Marvel, hanem a rivális DC szekerét fogja tolni, sőt egészen konkrétan a feje tetejére állítja a teljes DC filmes univerzumot. A Wonder Woman 3 nem fog elkészülni, Henry Cavill mégsem tér vissza Supermanként, valószínűleg a Black Adam folytatásának is reszeltek, de vannak még olyan filmek a talonban, amiket be kell mutatni, nem végezhetik úgy, mint az HBO Maxra készített, és gyakorlatilag bemutatásra kész, majd mégis törölt Batgirl. Nagyon úgy fest azonban, hogy James Wan mozija, az Aquaman és az elveszett királyság lesz az utolsó film, amiben Jason Momoa Arthur Curry, vagyis Aquaman szerepébe bújik. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor Gunn új DC univerzumában egyébként ő lesz majd Lobo, de a hivatalos bejelentésig erre azért senki se vegyen mérget. Hosszú halasztás után, csak 2023 decemberében érkezik meg a film, de addigra talán remélhetőleg az Amber Heard körüli botrányok is lecsengenek, és nem issza meg ennek a levét az Aquaman és az elveszett királyság.

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

Az éhezők viadala előzményeként 2020-ban jelent meg Suzanne Collins regénye, az Énekesmadarak és kígyók balladája. Csak idő kérdése volt, hogy az eredeti Az éhezők viadala-trilógia után ezt is megfilmesítse a Lionsgate. 2023 novemberében meg is kapjuk az előzménymozit, amiről egyelőre még csak nagyon keveset tudunk. A filmben Tom Blyth alakítja a későbbi Snow elnököt, aki ekkor még csak a 12-es körzetből érkező Lucy mentora lesz - a lányt Rachel Zegler fogja eljátszani. Elég valószínű, hogy az Énekesmadarak és kígyók balladája nem tud majd felérni a Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth főszereplésével készült eredeti négy mozifilmhez, de ettől még alkalmas lehet arra, hogy új lendületet újra a vetítőtermekbe csábítsa a régi rajongókat. Ez mondjuk nem kis feladat, hiszen hosszú idő telt már el Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész 2015-ös bemutatója óta.

Barbie

Továbbra sem teljesen világos, hogy mi a jó ég lesz Greta Gerwig Barbie filmje, és a nemrég érkezett első teaser trailer sem vitt minket sokkal közelebb az igazsághoz. Az mindenesetre bizonyos, hogy a főszerepben a csodálatos Margot Robbie lesz látható, Barbie örök párját, Kent, pedig Ryan Gosling alakítja - ezzel gyakorlatilag a férfi és női nézők seregeit is sikerült megcélozni az alkotóknak, le a kalappal. Will Ferrell a Barbie-játékokat gyártó Mattel vezetőjét alakítja majd, elvileg ő lesz a főgonosz. Talán majd az első valódi előzetes után okosabbak leszünk.

Blue Beetle

Nem tartozik az itthon legismertebb DC-s hősök közé Blue Beetle, eddig leginkább animációs filmekben és sorozatokban, és persze az Injustice 2 videojátékban találkozhattunk vele. Eddig összesen három képregényes karakter futott ezen a néven: Dan Garret, Ted Kord és Jaime Reyes. Az utóbbi, Jaime Reyes lesz a Blue Beetle főszereplője, őt a Cobra Kaiból ismert Xolo Maridueña fogja alakítani. A főgonosz szerepét Susan Sarandon kapta, az pedig mindenképp egy megdöbbentő döntésnek mondható, hogy nem egy ismertebb DC-s gonoszt emeltek át az alkotók, hanem egy teljesen új antagonistát írtak a filmhez. Meglátjuk, ez mennyire lett ténylegesen jó ötlet. Aztán persze ki tudja, lehetséges, hogy a Gunn-féle új DC-s moziverzumban Blue Beetle is megy majd a kukába, most már tényleg senki sem lehet biztonságban.

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)