Hirdetés

2023 legjobban várt filmjei 2. rész - Indiana Jonestól a Transformersig

|

Folytatjuk 2023 leginkább várt filmjeinek felsorolását, cikkünk második részére is bőven maradt még puskapor.

Hirdetés

Két nagyobb felvonásra bontottuk a 2023-as év legjobban várt mozifilmjenek felsorolását. Az első részt A galaxis őrzői vol. 3.-mal indítottuk és a Halálos iramban 10.-zel zártuk le, most innen folytatjuk, továbbra is ábécé-sorrendben haladva. 

Fontos megjegyezni, hogy bár a jövő év is számos apróbb gyöngyszemmel, kiválónak ígérkező független filmmel örvendeztet majd meg bennünket és az ezekre fogékony mozinézőket, ez a lista most tényleg a legnagyobb durranásokról, a blockbusterekről szól, melyekből bőségesen el leszünk látva az elkövetkező 12 hónapban. Következzék tehát 2023 legjobban várt filmjeinek második fele.

Hirdetés

Indiana Jones és a sors tárcsája

Kis várakozás után végül csak megkapta magyar címét az Indiana Jones and the Dial of Destiny, vagyis az ötödik, Harrison Ford főszereplésével készült Indy-mozi, amit Indiana Jones és a sors tárcsája címmel kell majd keresnetek, amikor jegyet szeretnétek rá váltani. Az első előzetes azt egyértelművé tette, hogy a James Mangold rendezésében és Steven Spielberg, valamint Kathleen Kennedy produceri felügyelete mellett készült film méltó lehet a nagy elődökhöz. Harrison Ford immár 80 esztendős, de még mindig piszkosul jól áll neki a kalandor történelemprofesszor szerepe, az Indiana Jones and the Dial of Destiny bizonyos jeleneteiben ráadásul egészen elképesztő módon fiatalították meg a színészt. A zenét John Williams szerezte, akinek ez lesz az utolsó filmes munkája. Felesleges lenne sorolni az indokokat, az ötödik Indiana Jones-filmet tényleg kötelező lesz megnézni.

John Wick: 4. felvonás

2014-ben még talán David Leitch és Chad Stahelski sem gondolta volna, hogy milyen komoly franchise-zá növi ki magát Keanu Reeves főszereplésével készült filmjük, a John Wick. 2023-ban már a negyedik rész jön, de készül egy spin-off tévésorozat, a The Continental, valamint egy mozis mellékág, az Ana de Armas főszereplésével bejelentett Ballerina, közben pedig Chad Stahelski már a John Wick: Chapter 5-ot tervezi. Reeves eddig már három alkalommal alakította tökéletesen a szavakban fukar, gyakorlatilag bármivel és bárhogyan ölni képes John Wicket, és nincsenek kétségeink afelől, hogy negyedszerre is helyt fog állni. A végtelenségig persze ezt a szériát sem lehet húzni, de a John Wick-rajongóknak már most bérelt helyük lehet a folytatásra. És ne feledjük, minden egy kutya megölésével kezdődött anno 2014-ben.

Kraven, a vadász

Hiába lett nagyon rossz a Morbius és elég kellemetlen a Venom 2 - Vérontó, a Sony még mindig fel szeretne építeni egy Pókember nélküli saját pókverzumot. Ennek a tervnek a következő állomása lehet a Kraven, a vadász mozifilm, amit J. C. Chandor rendez. A címszerepet az az Aaron Taylor-Johnson kapta, akinek egyáltalán nem ismeretlen a képregényfilmek műfaja, hiszen korábban ő volt Higanyszál a Bosszúállók: Ultron korában, illetve a Kick-Ass, avagy HA/VER filmekben is láthattuk főszereplőként két alkalommal. Kraven kétségtelenül Pókember egyik legérdekesebb ellenfele, de ahogy Morbius sem igazán működött a barátságos és közkedvelt hálószövő nélkül, úgy Kraven esetében sem vagyunk biztosak abban, hogy meg tud birkózni ezzel a feladattal. Jelenleg októberre tervezik a premiert, ha nem lesz újabb halasztás, ősszel minden kiderül.

Marvelek

Gyakorlatilag a Marvel Kapitány 2-ről van szó, mégsem véletlen, hogy az lett a Marvelek címe, ami. A filmben Brie Larson Marvel Kapitánya mellett felbukkan a Disney+-os tévésorozatban megismert Ms. Marvel, vagyis Kamala Khan, de még az a Monica Rambeau is, akit a WandaVízióban Teyonah Parris alakított. Ha ez eddig nem lenne elég, Samuel L. Jackson Nick Furyja is csatlakozik a bulihoz, egy ilyen hősgárda pedig elegendő ahhoz, hogy már most izgatottak lehessünk a film miatt, pedig magáról a sztoriról eddig nagyon keveset tudunk. Zawe Ashton lesz a Marvelek főgonosza, de még azt sem kötötték az alkotók az orrunkra, hogy egészen pontosan milyen szerepben láthatjuk őt. Valószínűleg csak A Hangya és a Darázs: Kvantumánia és A galaxis őrzői vol. 3. után fordul majd rá komolyabban a mozi marketingjére a Marvel, de ettől nem várjuk kevésbé. 

Mission: Impossible - Leszámolás, Első rész

Már a szám szerint hetedik Mission: Impossible filmnél járunk, mégsem szeretnénk azt, hogy Tom Cruise búcsút intsen Ethan Hunt szerepének. Cruise ellenfele ezúttal Esai Morales lesz, Hunt csapatának fontosabb tagjai, vagyis Ving Rhames, Simon Pegg és Rebecca Ferguson karakterei pedig most is ott lesznek, hogy segítsenek főhősünknek. A májusban megvillantott első előzetes nem tette könnyebbé a várakozást, de már csak júliusig kell kibírnia a rajongóknak. A folytatás, vagyis a Mission: Impossible - Leszámolás 2. része 2024 júniusában várható. 

Oppenheimer

Joggal számít valódi moziünnepnek az, ha Christopher Nolan új filmet rendez, nem véletlen hát, hogy annyian várják az Oppenheimer bemutatóját, ami júliusban lesz esedékes. Életrajzi filmről van szó, ami nem túl meglepő módon az atombomba atyjaként ismert Robert Oppenheimerre koncentrál. A címszerepet Cillian Murphy kapta, feleségét Emily Blunt fogja alakítani. A filmben feltűnik majd Teller Ede is, őt Benny Safdie játszotta. Tényleg igazi sztárparádé várható, a teljesség igénye nélkül olyan nevekkel, mint Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Rami Malek, Gary Oldman, Casey Affleck, és Kenneth Branagh.

A lista a következő oldalon folytatódik!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)