Hirdetés

2023-ban ezt kínálják a legnagyobb streamingszolgáltatók Magyarországon

|

Ha csak a legnagyobb streamingplatformokra koncentrálunk, 2023-ban már akkor is hat nagy versenyző küzd meg az előfizetőkért. De hogy érdemes közülük választani? Ebben próbálunk most segíteni.

Hirdetés

A SkyShowtime hazai startjával időszerűvé vált ismét végigvenni, milyen szolgáltatások közül válogathatnak a magyar sorozat- és filmrajongók. 2023-ra eljutottunk odáig, hogy gyakorlatilag minden nagyobb platform elérhető itthon is, ez viszont azzal is jár, hogy komoly összeget kell a filmnézésre szánni minden egyes hónapban, ha esetleg valaki kivétel nélkül az összes előfizetést be akarja zsákolni. Éppen ezért mi most ebben a cikkben kiemeljük a nagyobb streamingszolgáltatók előnyeit és hátrányait, így talán könnyebben el tudjátok majd dönteni, hogy melyik szolgáltatás éri meg a havi előfizetést számotokra.

Fontos megjegyezni, hogy létezik több "kisebb" streamingplatform, például az RTL+, ami havi 1990 forintért érhető el, és itt lehet nézni például az A Király című Zámbó Jimmy-sorozatot, vagy mondjuk a Telekom TVGO, ami 1500 forintért kínál havonta egy csomó nagyobb hollywoodi mozit, vagy esetleg még érdekes lehet a magyar filmeket kínáló Filmio is 1190 forintért havonta, de mi most ebben a cikkben kifejezetten a nagy nemzetközi szolgáltatókra koncentrálunk.

Hirdetés

Netflix 

Kezdjük rögvest a legrégebbi és vitán felül legnagyobb versenyzővel. A Netflix három választható előfizető csomagot kínál a nézőknek. Ezek közül az első, a havi 2490 forintos alapcsomag összesen egyetlen eszköz esetén engedélyezi a lejátszást egy időben - magyarán nem lehet mondjuk a tévén nézni egy mozifilmet, miközben a gyerekek tableten néznek egy másik mesét. Mindehhez 720p-s felbontás társul. Az eggyel drágább, havi 3490 forintos Standard csomagban már full HD-ben, vagyis 1080p-es felbontásban lehet élvezni a Netflix kínálatát, illetve egyszerre két eszközön is streamelhetők a filmek és sorozatok. A legdrágább, havi 4490 forintos Premium csomagban pedig ez a szám egyből 4 eszközre ugrik fel, illetve megfelelő kijelző esetén 4K-ban élvezhetjük a műsorokat. 

Nyilván nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a Netflix épp most áll bele páros lábbal azokba, akik profilmegosztással próbáltak spórolni, holott a kezdetekben még kifejezetten buzdította is erre különféle reklámokkal a felhasználókat. Jelen állás szerint ha nem a háztartáshoz társított eszközről jelentkezik be valaki, vagy hosszabb ideig a fiókhoz társított háztartáson kívülről fér hozzá a tartalmakhoz, a rendszer az account tulajdonosának kiküld egy négyjegyű számkódot, amit a következő 15 percben kell aktiválni a szóban forgó eszközön. Elvileg 31 naponta legalább egyszer be kell továbbá jelentkeznünk az előfizetéshez társított háztartás Wi-Fi hálózatára, illetve szúrópróbaszerűen is kérheti a Netflix, hogy igazoljuk magunkat aktiválókóddal.

Némi ráfizetéssel lehetőség lesz egy háztartáson kívüli tagot is hozzáadni a Standard és a Premium előfizetési csomagokhoz. Ennek magyar ára nem ismert, de Spanyolországban személyenként 6, Portugáliában pedig 4 euróba kerül majd. Terveznek továbbá egy minden korábbinál olcsóbb, ugyanakkor reklámokkal dúsított előfizetési csomagot is, de ez egyelőre hazánkban még nem elérhető.

Sokszor éri az a vád a Netflixet, hogy az új sorozatokat lépten-nyomon elkaszálja, így nem éri meg követni kedvenceinket, hiszen bármikor félbeszakadhat a sztori. Az igaz, hogy darabszámra tényleg a Netflix törli menet közben a legtöbb szériát, ugyanakkor itt indul el a legtöbb új sorozat is, szóval ha az arányokat nézzük, akkor nem ez a szolgáltató áll az első helyen elkaszálás terén. De mikből válogathat itt a néző?

Sorozatok terén temérdek saját gyártású széria közül lehet válogatni, a leghíresebbek nyilván a 2016-ban elstartolt és már négy évadot megélt Stranger Things, az Andrzej Sapkowski regényein alapuló Vaják, a Julia Quinn regényei alapján forgatott Bridgerton, a II. Erzsébet királynő uralkodásáról szóló A Korona, a koreai Nyerd meg az életed, avagy Squid Game, a vérfagyasztó Jeffrey Dahmer - Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori, a Ginny & Georgia, vagy épp 2022 egyik legnagyobb meglepetése, az elképesztő sikert aratott Wednesday. A Netflix már filmeket is előszeretettel készít, amik rengeteg előfizető figyelmét keltik fel. Ilyen volt például Dwayne Johnson, Gal Gadot és Ryan Reynolds főszereplésével a Különösen veszélyes bűnözők, Leonardo DiCaprióval és Jennifer Lawrence-szel a Ne nézz fel!, Sandra Bullockkal a Madarak a dobozban, vagy Rian Johnson legutóbbi filmje, a Tőrbe ejtve - Az üveghagyma. Ma már alapvetés, hogy minden fontosabb film és sorozat magyar nyelven érhető el.

HBO Max

Tavaly márciusban váltotta le a WarnerMedia hazánkban is az HBO GO streamingplatformot az HBO Maxra. Itt a Warner Bros. mozifilmjei mellett többek között a Cartoon Network, a The CW, az Adult Swim, a New Line Cinema, vagy épp a DC Entertainment műsorai is megtalálhatók. Havi 2390 forintos áron egyszerre három eszközön streamelhető a kínálat, bizonyos filmek és sorozatok esetében akár 4K-ban is. 

Ha valaki a DC Comics képregényhősein alapuló filmekre és sorozatokra, Harry Potter-filmekre, vagy épp a Trónok harca összes évadára vágyik, akkor nem is kell tovább folytatnia a keresést. Sőt, az HBO Maxon debütált a Trónok harca első spin-off sorozata, a Sárkányok háza is, ami óriási sikernek bizonyult. 2023-ban az HBO Max legnagyobb dobása egyértelműen a jelenleg is futó The Last of Us sorozat, ami sokak szerint minden idők egyik legjobb videojátékon alapuló szériája - ezt a véleményt osztjuk mi is.

Az HBO Max jövőjébe a Warner Bros. és a Discovery egyesülése kavarhat, illetve már kavart is be. Itthon szinte minden rekordot megdöntött A besúgó című, hazai gyártású sorozat, amit a  Warner Bros. Discovery vezetősége több más európai szériával együtt egyetlen tollvonással eltörölt a Föld színéről, gyakorlatilag legyalulták Szentgyörgyi Bálint sorozatát a platformról. A besúgó egyébként listánk egy másik szereplőjénél, a SkyShowtime platformnál talált új otthon.

Nem tudni, pontosan mi lesz az HBO Max jövője, de az valószínűnek tűnik, hogy jelenlegi formájában nem marad fenn, jönni fog valamilyen átalakulás. Korábban arról pletykáltak, hogy egyesülni fog az HBO Max és a Discovery+, de a legújabb hírek szerint utóbbi megmarad független szolgáltatásként, az HBO Max viszont simán csak Max néven folytatja pályafutását, és ez lesz a cégóriás "nagy", központi felülete, ahol HBO Max jelenlegi és jövőbeli tartalmai mellett megjelennek a Discovery műsorai is. Mindez valószínűleg áremeléssel is járhat. A The Wall Street Journal információi szerint egyébként a Warner még 2023-ban el akar indítani egy harmadik, teljesen ingyenes, viszont reklámokkal megspékelt streamingszolgáltatást is. Egyébiránt az HBO Maxon is alapvetésnek számít már a szinkron a legtöbb friss műsor esetében.

Disney+

2022 júniusában indult el Magyarországon is a Disney+, ami nemcsak a 20th Century Studios, a Lucasfilm, a Marvel Studios, a Pixar Animation Studios, a Searchlight Pictures és a Walt Disney Pictures filmjeit, sorozatait gyűjti össze, de itt található meg az ABC tévécsatorna felhozatala is. A hazai előfizetők olyan szempontból még szerencsés helyzetben is vannak, hogy a nálunk elérhető Disney+ magában foglalja Star címszó alatt például a Hulu streamingplatform egyes műsorait, ezért nézhető nálunk például itt a Predator előzményfilmnek tekinthető 2022-es Préda.

A legtöbben viszont minden bizonnyal a Marvel és Star Wars filmekért, illetve sorozatokért fogják kifizetni a havi 2490 forintos előfizetői díjat - ezért cserébe egyszerre négy eszközön pöröghet a streamelés. Értelemszerűen minden új Marvel mozi felkerül a platformra viszonylag hamar, nézhető már például a Fekete Párduc 2 is, illetve egyből elérhető az összes kifejezetten ide gyártott MCU-s sorozat, így például a WandaVízió, A Sólyom és a Tél Katonája, a Loki, a Mi lenne, ha…? animációs széria, a Sólyomszem, a Holdlovag, a Ms. Marvel vagy az Amazon: Ügyvéd, de olyan különkiadások is, mint az Éjjeli Vérfarkas vagy A galaxis őrzői - Ünnepi különkiadás. Több új sorozatot terveztek idénre is, de ezek egy részét el kellett halasztani, elvileg csak a Loki második évadát és a Secret Invasiont, avagy Titkos inváziót fogjuk megkapni 2023-ban.

Star Wars fronton hamarosan jön A Mandalóri harmadik felvonása, de nézhető már az első két szezon mellett a Boba Fett könyve, az Obi-Wan Kenobi, az Andor vagy több más animációs sorozat közül például a Star Wars: A Rossz Osztag. Még idén érkezik Rosario Dawson főszereplésével az Ahsoka sorozat, és elvileg 2023-ban fog befutni Jude Law-val a Star Wars: Skeleton Crew is. Szinkron terén jó hírekkel szolgálhatunk: az összes fontosabb friss film és sorozat egyből így érhető el.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Amazon Prime Video

Az Amazon Prime Video, vagy röviden csak Prime Video listánk messze legolcsóbb streamingszolgáltatása, hiszen mindösszesen csak havi 899 forintba kerül. Egyszerre három eszközön streamelhető a kínálat, melyben megtalálhatják számításukat a Star Trek-rajongók, hiszen itt nézhető a Picard sorozat, vagy épp a végtelenül brutális, a szuperhősök világát temérdek vérrel és emberi gonoszsággal megbolondító A fiúk, avagy The Boys. Alan Ritchson főszereplésével itt fut a kifejezetten jó Reacher sorozat, de visszakanyarodva a képregényes vonalhoz, itt érhető el a Preacher is.

A legtöbben viszont minden bizonnyal A Gyűrűk Ura világában játszódó, a mozifilmek történései előtti korok meséjét elénk táró, A hatalom gyűrűi című sorozat miatt dönthettek úgy, hogy tesztnek egy próbát az előfizetéssel. Sőt, igazából még a pénzünket sem kockáztatjuk, ha bele akarunk nézni a kínálatba, mivel létezik 30 napos ingyenes próbaidőszak is. Egyre több tartalom elérhető egyébként itt is magyar szinkronnal.

Apple TV+

Bár mennyiség tekintetében messze nem az Apple TV+ listánk éllovasa, a minőséget illetően kifejezetten elől jár. Havi 2790 forintért egyszerre öt eszközön lehet nézni a tartalmakat, melyek között elsősorban a sorozatok emelkedni ki az átlagból. A végtelenül szívmelengető Ted Lasso nem véletlenül jár már 11 Emmy-díjnál, de nagy népszerűségnek örvend a Különválás, avagy Severance is. Itt fut az Isaac Asimov művei alapján készült (bár az alapoktól számos helyen elkanyarodó) Alapítvány sorozat, továbbá az M. Night Shyamalanhoz köthető Servant, a játékfejlesztés világába elkalauzoló vígjátéksorozat, a Mythic Quest, vagy épp a Jason Momoa főszereplésével készült See is, ami már véget ért, szóval elejétől végéig mind a három évada végignézhető. 

Filmek terén sincs ok a panaszra, sőt: a 2021-es CODA három Oscar-díjat nyert. Nem fognak viszont örülni azok, akik csak szinkronosan fogyasztanak tartalmakat: az Apple TV+ kínálatában egyetlen film vagy sorozat sem kap magyar szinkront, be kell érnünk a magyar felirattal.

SkyShowtime

Az itthon is elérhető versenyzők közül a legújabb az a SkyShowtime, ami alig pár napja startolt el. Havi 1990 forintért lehet rá előfizetni, de most akciós áron, akár 990 forintért is lecsaphatunk rá, és amíg nem mondjuk fel az előfizetésünket, folyamatosan megmarad ez a kedvezményes ár. Olyan stúdiók és csatornák válogatott tartalmaival érkezett meg az új szolgáltató, mint a Universal Pictures, a Paramount Pictures, a Nickelodeon, a DreamWorks Animation, a Paramount+, a Showtime, a Sky Studios és a Peacock.

Itt nézhető például a Halo tévésorozat, vagy az egyik legújabb Star Trek széria, a Különös új világok. Sorozatok terén érdemes még megemlíteni Sylvester Stallone főszereplésével a Tulsa Kinget, Jeremy Rennerrel a Mayor of Kingstownt, Kevin Costnerrel a Yellowstone-t, valamint annak már elkészült és tervezett spin-offjait. A legújabb mozifilmek közül itt nézhető a Top Gun: Maverick és a Jurassic World: Világuralom. A felsoroltaktól eltekintve azonban kijelenthető, hogy jelenleg a SkyShowtime kínálata az egyik legszűkebb. 

Vannak fontos megkötések is, amiket nem szabad elfelejteni a SkyShowtime esetében. Egyrészt semmiféle 4K-s tartalom nem érhető el egyelőre rajta, be kell érnünk a 1080p-s Full HD-vel, másfelől jelenleg nem találunk hozzá se Xbox, se pedig PlayStation konzolokon applikációt, az appot így mindenképpen okostévén kell letölteni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)