Hirdetés

21 évig nem vitt vissza egy videokazettát, bűncselekménnyel vádolták

|

Mondjuk egy Sabrina, a tiniboszorkány VHS-től mi is csak nehéz szívvel válnánk meg.

Hirdetés

A Netflix egyik saját gyártású népszerű sorozata a 2018-ban elrajtolt Sabrina hátborzongató kalandjai, amelynek volt már egy elődje, az 1996 és 2003 között futott Sabrina, a tiniboszorkány - előbbi nem utóbbi rebootja, hanem mindkettő ugyanazon forrás, az Archie képregények alapján készült.

A címszereplő karakternek, Sabrina Spellmannek rengeteg rajongója van, akik mindenfajta formátumban gyűjtik a kalandjait, például VHS-eket. Ebből származik most a bonyodalom, valaki ugyanis elfelejtette visszavinni a kazettát... több mint két évtizeden keresztül. 

Hirdetés

Az USA Today interjúja szerint a Texasban élő Caron McBride nemrég döbbent rá, hogy vádat emeltek ellene bérelt tulajdon sikkasztása okán egy vissza nem adott Sabrina, a tiniboszorkány VHS miatt, amit állítólag 21 évvel korábban kölcsönzött ki. McBride akkor szembesült a dologgal, amikor megpróbált időpontot egyeztetni, hogy megváltoztathassa a nevét a megfelelő szervnél, ott viszont azt mondták neki, hogy addig szó sem lehet róla, amíg nem rendez egy oklahomai ügyet.

Felhívta az oklahomai bíróságot, és miután utánanéztek az ügy hivatkozási számának, közölték vele, hogy súlyos bűncselekményről van szó. McBride elmondása szerint majdnem szívrohamot kapott, és nem is emlékszik arra, hogy kikölcsönözte volna az említett tételt, bevallása alapján sosem látott még egy részt sem a sorozatból vagy nézte meg bármelyik filmet, de arra gyanakszik, hogy akkori barátja - akinek volt két kislánya - hozhatta ki az ő nevét használva.

Szerencsére mikor a bíróság rájött, hogy a bűncselekmény vádja mögött egy több mint 20 évvel korábban kikölcsönzött VHS áll, ejtették a vádat ellene. Caron azonban nem elégedett meg annyival, hogy tisztára mossák a nevét: azt állítja, hogy az ügy miatt lehetőségektől esett el az évek során, amik a megélhetésére is komoly hatással voltak, ezért jogi lépéseket fontolgat. Bár néhány oklahomai ügyvéd nem volt hajlandó vállalni az ügyét, amióta terjedni kezdett a története, többen is azt állították, hogy hasonlóan jártak - volt, akit börtönre is ítéltek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)